За първи път Европол ще има жена директор. Съветът на

...
За първи път Европол ще има жена директор. Съветът на
Коментари Харесай

Жена поема Европол

За първи път Европол ще има жена шеф. Съветът на Европейски Съюз назначи през днешния ден белгийката Катрин Де Бол за идващия изпълнителен шеф на службата, написа през днешния ден.дир.

48-годишната Бол оглавява белгийската федерална полиция и беше номинирана за четиригодишен мандат. От 1 май тя ще наследи настоящия изпълнителен шеф на Европол - британеца Роб Уейнрайт. Името на белгийския полицейски комисар беше определено през декември м.г. от лист с претенденти и утвърдено от 28-те страни членки на Европейски Съюз на равнище посланици.

Официалното оповестяване на кандидатурата беше направено в четвъртък на министерско равнище на среща в Брюксел на министрите на вътрешните работи на 28-те. Комисар Бол към този момент получи позитивно мнение от комисия на Европейския парламент на 1 март.

Белгийският вътрешен министър Ян Ямбон поздрави Катрин Де Бол в Туитър като уточни, че назначението й съответствува с 8 март. Европол, със седалище в Хага, има водеща роля в поддръжката на битката против тежката интернационална престъпност и тероризма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР