За първи път Чарлз Трети в качеството си на монарх

...
За първи път Чарлз Трети в качеството си на монарх
Коментари Харесай

Китарист на ”Куин” и футболистки получават рицарски звания frognews.bg

За първи път Чарлз Трети в качеството си на монарх подписа листата на получаващите почетни трофеи и звания за заслуги към Обединеното кралство.

В него незабавно се набива на очи съществуването на част от състава на женския тим по футбол, постигнал историческа купа на европейското състезание. Капитанът на тима Лиа Уилямсън ще получи Орден на английската империя, а съотборничкитe ѝ Луси Бронз, Бет Мийд, която по-рано бе оповестена за състезател на годината, и Елън Уайт получават малко по-ниска степен на същия медал.

Най-разпознаваем измежду наградените безспорно е Брайън Мей, който по време на Златния празник на Елизабет Втора, умряла по-късно, изсвири химна God Save The Queen на покрива на Бъкингамския замък.

Музикант, астрофизик и бранител на хуманното отношение към животните, Брайън Мей получава рицарско звание за заслуги към музиката и благотворителна си активност.

Списъкът е дълъг. В него попадат също художникът Грейсън Пери и високопоставени дипломати, които бяха в авангарда на отпора на Обединеното кралство против войната в Украйна, като посланичките в Киев и Москва – Мелинда Симънс и Дебора Бронерт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР