За първи път България участва в Европейското първенство по Шоудаун.

...
За първи път България участва в Европейското първенство по Шоудаун.
Коментари Харесай

За първи път България участва в Европейското първенство по шоудаун

За първи път България взе участие в Европейското състезание по Шоудаун. Спортът прилича тенис на маса и се играе от хора със зрителни увреждания. На надпреварата в Полша страната ни е показана от двама състезатели. Те се завърнаха у нас без медали, само че с вярата, че България може да стане хазаин на идващото европейско състезание през 2020-та.

Шоудаунът навлиза у нас през 2009 година и към този момент е измежду най-предпочитаните спортове измежду хората със зрителни увреждания. Силвия тренира от 4 години.
Силвия Чаушева: Стана ми забавно, тъй като постоянно съм харесвала тениса на маса. Това е нещо сходно, тъй като като не виждам,не мога да играя тенис на маса. Аз се веселя, че има такива спортове, които са профилирани и приспособени за нас, тъй като в действителност човек има потребност да се раздвижи.
Добър слух, бърза ръка, здрава душeвност. Това съгласно треньора Николай Желязков са най-важните качества, които би трябвало да имат състезателите. Най-трудно за него е да ги накара да повярват във опциите си.
Николай Желязков - треньор по шоудаун: Казвам, че би трябвало да дадат всичко от себе си. Те знаят, те могат, по-добри са и да имат вяра в личните си благоприятни условия.
Самочувствие и душeвност не са достигнали на състезателите ни да завоюват трофеи на Европейското в Полша. Следващото е през 2020 година, а страната ни има късмет да се кандидатира за хазаин.
Д-р Иван Янев - ръководител на Федерация " Спорт за хора със зрителни увреждания: Тази година бяхме хазаин за първи път на Световно състезание по шахмат. Вече имаме насъбран учредителен опит и считам, че можем да се оправим на много положително равнище и с Европейско състезание по шоудаун.
Следващият месец във Варна ще се организира държавно състезание по шоудаун, а спечелилите ще могат да вземат участие в международното през 2019-та.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР