За първи път България стана част от престижния панаир на

...
За първи път България стана част от престижния панаир на
Коментари Харесай

Дебют за България на престижния London Book Fair

За първи път България стана част от влиятелния панаир на книгата London Book Fair. Ежегодното събитие събира на едно място издателства, писатели, бизнеси и фенове на литературата от целия свят. Тази година London Book Fair се организира сред 12 и 14 март, а България дебютира на събитието със личен щанд с поддръжката на Министерството на културата, по самодейност на Българския културен институт Лондон и с дейното присъединяване на Асоциация " Българска книга ". Гост на London Book Fair е и Амелия Гешева, зам.-министър на културата.

На българския щанд ще бъдат показани голям брой родни издателства, както и световноизвестни български създатели. Сред тях е и носителят на интернационалната литературна премия " Букър " Георги Господинов, както и Анджела Родел – преводач на британското издание на книгата " Случаят Джем " на Вера Мутафчиева, както и на " Времеубежище " – творбата, донесла на Господинов влиятелното отличие. Българският щанд на тридневното събитие ще показа още голям брой български писатели, както и сдружения в областта на книгоиздаването.

" За нас е извънредно наслаждение да сме част от толкоз влиятелно събитие като London Book Fair 2024. Асоциация " Българска книга " е лицето на българската книжна промишленост и се радваме, че можем да споделим достиженията на българското книгоизвадане с световната общественост на издателите, читателите, преводачите и писателите. Изказваме своите благодарности към Българския културен институт Лондон и неговия шеф госпожа Светла Дионисиева, както и към Министерството на културата за това, че направиха вероятен този български дебют на лондонската литературна сцена ", показа от Лондон Десислава Алексиева, ръководител на Управителния съвет на Асоциация " Българска книга ".

Асоциацията е единствената организация на книгоиздатели, книготърговци и литературни сътрудници в България, като в нея членуват над 130 издателства.

В края на месец март се чака организацията да показа България в още едно влиятелно интернационално събитие – Панаира на книгата в Лайпциг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР