За първи и последен път в своята кариера за Бразилия

...
За първи и последен път в своята кариера за Бразилия
Коментари Харесай

Как Пеле остава резерва в мач срещу България

За първи и финален път в своята кариера за Бразилия Пеле остава запаса в мач против България директно преди началото на Мондиала в Мексико

В кариерата на великия и несравним Пеле има един миг, който остава като казус за него във връзка с националния тим на Бразилия. Този миг е обвързван с националния тим на България, споделя.

През 1970 година " Селесао " играе контрола с нашия народен отбор. Това се случва директно преди началото на Мондиал 1970 в Мексико. Мачът е в Сао Пауло и на него участват над 150 000 фенове. България реализира нулево тъждество с тогава двукратния международен първенец, пред екзалтираната навалица.

Тогава за първи и финален път в своята кариера за БразилияПеле остава запаса. Публиката приема прекомерно неприятно това. " Пеле остана запаса и публиката пощуря. Започнаха неистови освирквания ", спомня си някогашният роден национал Цветан Атанасов.

Вероятната причина за това е фактът, че българският отбор отива в Бразилия с запасите, защото титулярите към този момент са в Мексико и се готвят за Световното. Съперникът подценява тима ни, само че не съумява нито да го победи, нито даже да ни вкара гол. България играе мощно, а телевизионните коментатори на южноамериканците питат по какъв начин тимът, който не може да вкара пред 150 000 свои почитатели, ще стане първенец.

Е, Пеле влиза в игра през втората част, като заменя Тостао. И след тази контрола Бразилия стана първенец за трети път в своята история.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР