за отблокиране на европейския ни път в този вид, в

...
за отблокиране на европейския ни път в този вид, в
Коментари Харесай

Ковачевски: Френското предложение в тази форма не е приемливо за нас

за отблокиране на европейския ни път в този тип, в който е сега, е недопустимо за мен, президента, държавното управление, съдружните сътрудници и жителите на Северна Македония , сподели министър председателят на РСМ Димитър Ковачевски на взаимна конференция със сръбския президент Александър Вучич и албанския министър председател Еди Рама след срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Брюксел.

Той добави, че в случай че се реализира схващане за македонските позиции по време на френското председателство, държавното управление е готово да стартира договаряния по тях, с цел да могат договарянията да стартират до края на юни.

Ковачевски акцентира, че жителите могат да бъдат спокойни, тъй като постоянно на напред във времето са стратегическите ползи и цели на страната, както и това, че никой не може да им наложи решение .

" Всички 27 водачи, всичките 27 народи и всичките 27 страни, които се причислиха към Съюза, всички гордо се причислиха с цялото си многообразие и взаимно почитание към многообразието. Нищо от това не беше проблематично по европейския път. Трябва с горделивост да се присъединим към Европейски Съюз, като осъществим всички критерии за участие, " акцентира Ковачевски. Той повтори основните детайли, които съгласно него биха могли да създадат предлагането задоволително. Това са ясни формулировки за македонския език в преговорната рамка и ясна отбрана на македонската еднаквост, историческите въпроси не би трябвало да са критерии в рамката на договарянията, договарянията сред Северна Македония и Европейски Съюз би трябвало да стартират преди процедурата за конституционни промени с вписването на българи, хървати и черногорци в преамбюла на Конституцията на РСМ и твърди гаранции както от България, по този начин и от Европейски Съюз, че София няма поставянови условия отвън това, което ще бъде контрактувано в преговорната рамка и двустранния протокол, който към момента не е съгласуван с българска страна.

Той добави, че всяко решение ще би трябвало да бъде взето след консултация с държавните институции.

Еврокомисарят по разширението Оливер Вархеи сутринта българския парламент и партиите да " изпълнят своите " задължения и да вкарат в днешния дневен ред френското предложение за пускане на договарянията с Република Северна Македония и Албания . Той явно не е осведомен с последните вести от Народното ни заседание, което за и да стартира съвещанието си.
 Генчовска: РСМ се възползва от това, че ние губим време
Генчовска: РСМ се възползва от това, че ние губим време

Без подписан двустранен протокол сред двете страни няма по какъв начин да се отстоят противоречивите въпроси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР