За оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов настояват адвокати. Писмото

...
За оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов настояват адвокати. Писмото
Коментари Харесай

Адвокати искат оставката на Данаил Кирилов заради неадекватно поведение

За оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов упорстват юристи. Писмото е подписано от 72-ма юристи, експерти в разнообразни области на правото. Документът е импортиран в Софийската адвокатска гилдия и до премиера Бойко Борисов, оповестява " Дневник ".
Членовете на Facebook общността на българските юристи изясняват претекстовете си: " Поредна и последна причина за това наше искане беше визитата му във Върховния касационен съд, където той с изключение на несъответстващо държание сподели и фрапиращо непознаване на нормативната уредба, уреждаща процедурата по систематизиране на каузи ". Юристите напомнят, че случката, снимана от публицисти, стана мотив за осмиването на Кирилов в националните медии, в юридическите среди и в обществото.
Считаме, че с дейностите си като министър и като вписан юрист той непрекъснато уронва престижа на адвокатурата, както и изобщо на юридическата общественост, написа в писмото.
Адвокатите оферират още Софийската адвокатска гилдия да реши дали министърът е направил дисциплинарно нарушаване като юрист и в случай че да - да бъдат подхванати дейности против него.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР