За осми път Цветан Лазаров гостува с изложба в пловдивската

...
За осми път Цветан Лазаров гостува с изложба в пловдивската
Коментари Харесай

Цветан Лазаров показва изложба в пловдивската галерия Аспект

За осми път Цветан Лазаров гостува с галерия в пловдивската изложба " Аспект ". Експозицията от картини и статуи е под надпис " Структуриране на пустотата ".

Авторът ще се показа с живописни платна и статуи. Откриването е на 9 май 2018 година в 18 часа.

„ Структуриране на пустотата “ – още със заглавието на следващата си, осма галерия в „ Аспект “ Цветан Лазаров приготвя публиката, че това, което ще види, не е просто общ брой от произведения. Това е покана за нахлуване в дълго премислян, променян, допълван и модернизиран план, какъвто е всяка една негова галерия. Картините, както нормално, са обитаеми с нежни женски облици, изящни натюрморти и ефирни пейзажи. Но огромната изненада за феновете на Лазаров са скулптурите от камък, които са гръбнакът на експозицията. От този корав и безконечен материал създателят е изваял произведения в бяло и черно, които сякаш са овеществен израз на безкрайността и съвършенството на вселената. А философските послания във формите на скулптурите се допълват от поетичните тематики и облици, заключени в живописните платна.

От предходни изложения създателят е прочут основно с дребните си, извънредно изящни бронзови пластики, всички от тях интерпретиращи тематиката за ефирната, изначална, безконечна хубост на женската фигура, за нейната нежна накърнимост, само че и за нейната магнетична, изкусителна природа. В актуалната галерия художникът отива в друга прекаленост. Ако дребните статуетки притеглят със своята конкретика и материализиран идеал за хубост, то каменните статуи респектират със своята нереална форма, предизвикваща освен сетивата, само че и мозъка при възприемането на творбата. 

В картините пък ценителите ще открият един прочут Цветан Лазаров. Творбите преливат от непорочност, деликатност и въздушна лекост. Почти безтегловни, съвсем транспарантни, съвсем нематериални са облиците. Цялата сбирка картини има звученето на един неосъществим идеал, отдалечен, може би сънуван, като ехтене от един различен, по-добър и по-съвършен свят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР