За осма поредна година студенти организират конференция, на която традиционно

...
За осма поредна година студенти организират конференция, на която традиционно
Коментари Харесай

Провеждат за осми път Мартенски студентски четения във ВТУ

За осма поредна година студенти провеждат конференция, на която обичайно младежи показват своите отчети в региона на хуманитаристиката – история, археология, география, културен туризъм. Участниците ще имат опцията да показват научните си разработки, да дискутират и дебатират забавни за тях тематики, които за първи път ще се излъчат онлайн в обществените мрежи. Научните писания ще бъдат издадени в алманах.

Тази година присъединяване ще вземат 53 студенти и докторанти от ВТУ “ Св. св. Кирил и Методий “, СУ “Св. Климент Охридски”, ПУ „ Паисий Хилендарски “, ЮЗУ „ Неофит Рилски “, Българска академия на науките, Национална художествена академия и Тверския държавен университет.

„ Мартенски студентски четения” ще се състоят на 30 и 31 март 2018 година в Ректората на Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий ” в зала 321. Във втория ден възпитаници от Академията за водачи на Исторически факултет ще се допрян до академичната общественост, представяйки гледните си точки по проблеми, свързани с историята и географията в обособен панел /3 зала на Ректората/.

Форумът се провеждат всяка година от Историческия факултет на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и се организира в обособени тематични сесии. В организационния екип вземат участие и Деканатът на Исторически факултет, Студентският съвет на ВТУ, Клубът по българска медиевистика, Студентският клуб Ателие „ История и памет ” и Академията за водачи на Исторически факултет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР