За още 38 дни продължава проектът на община Елена по

...
За още 38 дни продължава проектът на община Елена по
Коментари Харесай

69 души от община Елена получават топъл обяд у дома

За още 38 дни продължава планът на община Елена по целева стратегия „ Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка – 2020 година “ Преди приключване на настоящия контракт общината изяви предпочитание пред Агенцията за обществено подкрепяне за удължаването му до 31 октомври.

Реализацията на плана е част от целенасочената обществена политика на община Елена в поддръжка на хората, живеещи в ограничения и в риск от обществена изолираност, оповестяват от локалната администрация.

Финансовата помощ от държавния бюджет в размер на 6612 лева е за обезпечаване на топъл обяд на 60 лица. Това е оптималният брой консуматори от града и селата, според контракта с АСП, които могат да се включат в обществената услуга, в случай че попадат в целевите групи. Право на безвъзмездна храна имат живеещи под линията на беднотия за времето, сложени под наложителна карантина, уязвими лица, измежду тях и над 65 години, без приходи или с приход под линията на беднотия, живеещи сами и нямат близки да се грижат за тях в изискванията на изключителното състояние и хора с трайни увреждания или със болести, в резултат на които не могат да се самообслужват и не могат да си обезпечат ежедневните потребности от храна.

Топлият обяд за потребителите по плана се подготвя в кухнята на Домашен обществен патронаж в Елена. Храната се доставя всеки работен ден до домовете на хората и предвид на тяхната сигурност в опаковки за еднократна приложимост. Топлият обяд включва чорба, главно ядене, самун и най-малко един път седмично – десерт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР