За около година България има нужда от експертно правителство, което

...
За около година България има нужда от експертно правителство, което
Коментари Харесай

Мартин Димитров: За около година ще имаме нужда от експертно правителство

За към година България има потребност от експертно държавно управление, което да реши най-важните въпроси, съобщи пред БНР депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров.

" Идеята на технократския кабинет е да бъде от специалисти и в него да не вземат участие политически водачи ", разясни той.

Той добави, че политическите обединения, които го поддържат, ще носят отговорност за него:

" Затова предлагането на Демократична България е да се стартира с една декларация за цели и да се види кой ще застане зад нея. Това може да бъде основата за основаване на болшинство, което да поддържа един подобен кабинет със период на деяние към една година. " - счита Димитров.

Той акцентира, че декларацията ще е ориентирана към обединенията от четворната коалиция, която ръководи до момента, защото по думите му ГЕРБ не са създали нужните промени и " не са се трансформирали ", тъй че да могат вземат участие в осъществяването на тези цели.

Той изброи цели, които биха влезнали в тази декларация - влизане в еврозоната, Шенген, ограничения против инфлацията и ограничения за стабилизиране на стопанската система, тъй като се задава криза.

Според депутата от Демократична България президентът би трябвало да организира съвещания с парламентарните обединения, преди да връчи третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Няма по какъв начин този парламент да одобри нужните закони, свързани със средствата от Плана за възобновяване. Част от тях не са направени, камо ли да бъдат признати на две четения. " - безапелационен беше ръководителят на парламентарната комисия по стопански политики и нововъведения.

По думите му изявлението на президента, че ще даде време на 47 Народно събрание да одобри тези закони, демонстрира, че той е разбирал, че " би трябвало да се направи вероятното този парламент да работи по-дълго, което минава през реализацията на третия изследователски мандат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР