За огромно страдание на украинската граница разказа Станишев:Делегация на Партията

...
За огромно страдание на украинската граница разказа Станишев:Делегация на Партията
Коментари Харесай

Станишев сподели впечатления от украинската граница: Жени и деца бягат, за да спасят живота си

За " голямо страдалчество " на украинската граница описа Станишев:

Делегация на Партията на европейските социалисти, водена от Сергей Станишев, посети през днешния ден полско-украинската граница. Представителите на ПЕС станаха очевидци по какъв начин хора бягат, с цел да спасят живота си, на разграничени фамилии, на травмирани дами и деца, както и на неимоверните старания на Европейски Съюз да помогне на всички нуждаещи се, написа.

Делегацията посети контролно-пропусквателен пункт Медика, откъдето са минали огромна част от 2.5 млн. украински бежанци, влезнали в Полша. Социалистите насочиха обръщение на поддръжка и взаимност към украинците, бягащи от войната, и се срещнаха с последните събития на границата.

" Днес видяхме голямо страдалчество. Хората, най-вече дами и деца, бягат, с цел да спасят живота си. Много от тях са травмирани, фамилиите им са разграничени или изгубени. Но видяхме и огромно съчувствие и сърдечност. Полските жители поставят изключителни старания, с цел да оказват помощ, и те не са сами. Цяла Европа поддържа нуждаещите се и ПЕС приветства тези старания. Паралелно с това би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да помогнем на хората, които към момента се намират в Украйна – тези, които са откъснати от света, гладуват, нямат достъп до вода и са жертва на чести бомбардировки. “, съобщи Станишев.

Делегацията на ПЕС означи основното значение на поддръжката от страна на Европейски Съюз за ръководство на рецесията. Полското държавно управление би трябвало да си сътрудничи с всички държави-членки, които оферират помощ.

Представители на партиите и организациите, членуващи в ПЕС, в това число Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, Групата на ПЕС в Комитета на районите, Младите европейски социалисти и ПЕС Жени, бяха част от делегацията на ПЕС в Медика. Неин хазаин беше „ Нова левица “ – прогресивната съпротива в Полша, част от фамилията на европейските социалисти.

Депутатите от „ Нова левица “ в полския парламент играят дейна роля в напъните за по-голяма поддръжка за украинските бежанци. Сред предложенията им е даването на полски идентификационни номера на бежанците, тъй че процесът на приемане и определяне да бъде улеснен. „ Нова левица “ беше първата политическа партия в Полша, трансформирала своите 300 офиса в центрове за помощ и информация за бежанците. 

Европейските социалисти приветстват поддръжката, която полските управляващи оказват на украинците, само че в това време ПЕС и Групата на С&Д в Екологичен потенциал – наред с болшинството политически партии в Европейския парламент – са безапелационни, че Европа не би трябвало да си затваря очите за проблемите с върховенството на закона в Полша. Прогресивните партии подлагат на критика остро държавното управление на ръководещата партия „ Право и правдивост “.

" Приветстваме големите старания на хората, локалните общности и общините, които одобряват и подслоняват новопристигналите. Трябва да увеличим напъните си за даване на повече трайни решения и поддръжка, като в същото време се обезпечи достъп до протекция и леговище за всички хора, които търсят сигурност на полска територия. Благодарение на еврокомисаря за вътрешни работи Илва Йохансон реакцията на Европейски Съюз не закъсня. Наред с открития механизъм за банкет, който в този момент би трябвало да бъде напълно прибавен, бяха подхванати спомагателни ограничения. Те са изключително значими за обезпечаване на поддръжка и отбрана на дамите и децата, които съставляват по-голямата част от хората, бягащи от спора, и които са изложени на висок риск от принуждение, учредено на пола, и трафик. "

В делегацията на ПЕС участваха Силви Гийом, член на Екологичен потенциал от Групата на С&Д в Екологичен потенциал, ръководителят на групата на ПЕС в Комитета на районите Кристоф Руйон, италианската депутатка Лиа Куардапеле (Демократическа партия), немският народен представител Кристиан Петри (ГСДП), френският народен представител Мишел Виктори (Френска социалистическа партия), Лена Вроманс (Нидерландската партия на труда), Франсоа Кометформ (Френска социалистическа партия), генералният секретар на Младите европейски социалисти Ана Пирцхалава, Катя Зиска от ПЕС Жени и заместник-генералният секретар на ПЕС Джакомо Филибек. Сред домакините бяха Влоджимеж Чарзасти, съпредседател на „ Нова левица “ и заместник-председател на полския парламент, както и Анджей Шейна, народен представител и заместник-председател на „ Нова левица “.

След визитата на границата делегацията се насочи към град Пшемисъл, с цел да посети центъра за събиране и систематизиране на помощи дружно със заместник-кмета Богуслав Свенжи. По-късно делегацията организира среща в Жешов със заместник-кмета Кристина Стаховска. 

 Делегацията на ПЕС посети през вчерашния ден център за помощ на бежанци, основан от „ Нова левица “, както и център за настаняване на бежанци във варшавския квартал Беляни. Участниците организираха среща с представители на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в Полша. Организацията дава отговор за ръководството на Регионалния проект за реакция на бежанците в Полша. Посредством проекта повече от 50 неправителствени и филантропични организации, във всички елементи на страната, ще извършват планове в региона на образованието, водоснабдяването, отбраната на децата и на дамите, жертви на принуждение, учредено на пола.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР