За няколко дни, тази напитка изхвърля песъчинките от бъбреците и

...
За няколко дни, тази напитка изхвърля песъчинките от бъбреците и
Коментари Харесай

За няколко дни, тази напитка изхвърля песъчинките от бъбреците

За няколко дни, тази напитка изхвърля песъчинките от бъбреците и дребните камъчета

При някои хора камъните в бъбреците се образуват по-често заради избрани медицински положения или вродена предразположеност.

Необходими съставки:
100 мл. лимонен сок
100 мл. зехтин
100 мл. бира

Приготвяне:
Поставете всички съставки в стъклена бутилка или буркан, разклатете и пийте: всяка заран, по 50 мл. на гладно.

След 3-4 дни ще започнете да изхвърляте песъчинките, а дребните камъчета след 6 дни.

Не използвайте, в случай че имате по-големи камъни, изключително в случай че камъкът е по-голям от 10 мм. Тази рецепта ще го накара да се движи, като по този начин може да заседне в някой канал или да аргументи различен проблем.

Камъните в бъбреците може и да не предизвикват болежка, когато се намират в бъбреците. Но, в случай че излязат от бъбреците и обхванат в пикочните пътища, те могат да причинят мощна болежка. Когато камъкът се движи се усеща мощна болежка в гърба, стомаха и слабините и се появява кръв в урината. Ако има съпътстваща зараза на пикочните пътища, може да се появи нараснала телесна температура.

Диагнозата се слага въз основа на типичните признаци, както и на някои диагностични способи: рентгеново проучване на пикочните пътища, венозна урография или компютърна томография. При бременни дами или пациенти, при които радиационното облъчване не е желателно, може да се приложи ултразвуково проучване.

Повечето камъни в бъбреците се изхвърлят непринудено от пикочните пътища в границите на първите 48 часа след началото на бъбречната рецесия. Обезболяващите могат да оказват помощ за облекчение на признаците. Някои фактори могат да повлияят на изхвърлянето на камъните от пикочните пътища. Те включват размера и физическата конструкция на пациента, предходни спонтанни изхвърляния на камъни от бъбреците, увеличена простата, бременност.

Размерът на камъка е доста значим. Камък с размер 4 мм. в 80% от случаите ще бъде непринудено изхвърлен, до момента в който при камък с размери 5 мм. шансът понижава на 20%. Камък по-голям от 9-10 мм. рядко се изхвърля непринудено от пикочните пътища и нормално изисква някакъв тип лекуване.

Най-честата причина за камъни в бъбреците е незадоволителният банкет на течности. Препоръчително е да се пият задоволително течности, с цел да бъде урината с неясно жълт цвят. Затова би трябвало да пиете най-малко 8 до 10 чаши вода на ден.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР