За някои от тях дори не подозираме колко опасни може

...
За някои от тях дори не подозираме колко опасни може
Коментари Харесай

Петте най-вредни храни у нас

За някои от тях даже не подозираме какъв брой рискови може да бъдат

В съпоставяне с някои американски щати да вземем за пример в България нездравословната храна не е дотам на респект, само че е реалност, че всекидневно консумираме такива артикули, написа

За някои от тях даже не подозираме какъв брой може да бъдат нездравословни за организма ни. На пазара се появяват все по-апетитни пакетирани храни, които тъкмо дават отговор на всекидневието на актуалния ангажиран човек.

Забързаното всекидневие обаче по никакъв метод не трябва да ни служи като опрощение, че не се храним здравословно. Можем най-малко да се постараем да заобикаляме едни от най-вредните храни, предлагащи се на българския пазар.

Кои от тях се подреждат в топ 5?

Кетчуп

Съдържанието на доматеното пюре в кетчупа в най-хубавия случай е към 17%, а в някои случаи то даже не участва в състава му. Бива заместено от оцветител, наименуван Кармин, който даже е категоризиран като рисков за здравето ни. Много по-добър вид е да залагате постоянно на домашното пюре на баба вместо да купувате известни марки кетчуп, които се състоят основно от вода, захар, нишесте и лимонена/винена киселина.

Соленки

По принцип “залъгалките ” за глада ни солети, разнообразни соленки и сходни пръчици не съдържат кой знае какъв брой нездравословни за здравето ни субстанции, само че пък процентът на готварска сол не е по никакъв начин дребен в тях. Всички знаем какъв брой може да е нездравословна солта за нашето здраве, тъй че е по-добре да ги хапваме в минимални количества.

Майонеза

Освен че е много калорична, множеството предлагащи се на пазара артикули нямат нищо общо с истинската френска рецепта. Съдържа огромни количества слънчогледово олио, консерванти, нишестета и други субстанции, които бързо се полепват по вътрешността ни.

Маргарин

Маргаринът е един от най-вредните и канцерогенни артикули, които можем да консумираме в всекидневието си. То съдържа хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Вместо това е по-добре да използваме домашно краве масло.

Кренвирши

Попадали сме на какви ли не видеа от какво тъкмо се подготвят кренвиршите. Дори всички тези “слухове ” да не са потвърдени обстоятелства, в евтините кренвирши съвсем няма месо - те са приготвени от разнообразни нездравословни консерванти и оцветители, овкусите, сгъстители, соя, сланина, лой и млени органи. Месото в тези артикули доста рядко доближава даже до 20%. Залагайте на качеството в това отношение и избягвайте саламите и кренвиршите, чиято цена да вземем за пример е по-ниска от 10 лв. за кг - единствено това може да разсъни съмнение за качеството на продукта.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР