За някои хора чаят е средство за утоляване на жаждата

...
За някои хора чаят е средство за утоляване на жаждата
Коментари Харесай

Екзотични сортове чай за философско настроение

За някои хора чаят е средство за утоляване на жаждата или просто за акомпанимент на сандвича. Но има и същински ценители, за които пиенето на чай е специфичен обред и метод да се отстранят от всекидневието, да се настроят за метафизичен размишления, да се насладят на неповторимия усет и хармония на напитката.

1. „ Генмайча “. Това е вид зелен чай, в който се прибавят частици мрачен оризов булгур, заради което зарежда с сила и придобива характерен мирис на пържен ориз. В предишното бил изключително известен измежду бедните хора в Япония – а през днешния ден е елитна напитка. Запарва се с вода, загрята до 80-85 градуса и се изчаква 3-5 минути.
Внимание - чаените торбички могат да бъдат рискови
Чаят е една от най-полезните питиета за здравето. Съдържащ билки и подправки, подпомагащи лекуването на редица болести, или плодове...
Прочети повече
2. Тайландски наследник чай. Този чай се подготвя от цвета на растението клитория ((Clitoria ternatea). Названието на растението не е инцидентно – обещано му е от великия шведски ботаник Карл Линей, който видял във формата на цвета прилика с интимния женски орган. След запарването се прибавя лимонен сок. Напитката последователно придобива малинов цвят, който прелива в синьо, а усетът става леко кисел и ненапълно тръпчив. Смята се, че усъвършенства зрението. Чаят се запарва с вряла вода и по-късно се изчаква не повече от 3 минути. Една чаша изисква 7 до 10 цветове на клитория.

3. „ Воден аскет “. Този чай е прочут и под названията „ Духът на водата " и " Нарцис ". Когато е подготвена, напитката има доблестен кафяв цвят, напомнящ на коняк, в който се виждат златисти искри. Вкусът има нещо общо с черния шоколад. Мненията на ценителите за аромата се разграничават, всеки улавя нещо свое в него - едни какаови претекстове, други особености на екзотични плодове и т. н.

4. Млечен улун. Този чай се създава в планините на Китай. След бране листата се обработват с млечен дестилат. В резултат на това чаят придобива леко кремообразно послевкусие, високо ценено от феновете на този вид. Смята се, че чрез постоянната му консумация се отслабва и подмладява.

5. „ Зелена перла “ или „ Барутен чай “. Тук чаените листа са компактно навити, като наподобяват черни перли (според китайците) или гранули на черен барут (според британската версия). При потапяне в гореща вода, чаените гранули се преобразуват в влакна, които основават комплицирани орнаменти. Полезен е за щитовидната жлеза.
За какво още можем да използваме чая в семейството
Чаят се пие съвсем във всеки дом, тъй като е втората по известност напитка в света. Много обичаи, изключително азиатските, третират процеса...
Прочети повече
6. „ Медена орхидея “. Името на този вид отразява неговия необикновен и доста прелестен усет, който съчетава претекстове от подправки и сладки горски плодове с аромата на тропически цветя. Оставя дълго послевкусие. Популярен измежду феновете на здравословния метод на живот заради високото наличие на витамини.

7. „ Иван-чай “. Руски чай, доста известен преди появяването на класическия китайски чай в Русия. За приготвянето му се употребява билката „ Иван-чай " (Chamaenérion angustifolium), която съдържа доста субстанции, потребни за човешкия организъм. Напитката е освен приятна на усет, само че и публично приета за лечебна. Запарва се във вряща вода, след което се оставя 10-15 минути.

8. Мате. Този известен вид е от Парагвай. Съдържа доста кофеин, с помощта на което напитката ободрява идеално. Има много другоземен усет - сред горчиво и сладко. Вари се в особено гърне „ калебаса “.

 
Ефективни способи за справяне с неприятното въодушевление
Психологически подходи за справяне с неприятното настроение Как можете да подобрите неприятното въодушевление и да се справите с неприятните страсти...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР