За ново опасно предизвикателство в социалните мрежи сред деца и

...
За ново опасно предизвикателство в социалните мрежи сред деца и
Коментари Харесай

Под влияние на Мрежата: Деца лягат на пешеходните пътеки |

За ново рисково предизвикателство в обществените мрежи измежду деца и младежи предизвестиха от полицията във Велико Търново. Преди дни девойки на възраст сред 12 и 13 година са били видяни да лягат върху пешеходните пътеки в Горна Оряховица, с цел да провокират реакциите на водачите , оповестиха електронните медии.

Тийнейджърките и родителите им към момента се търсят, само че от полицията започнаха масирана акция, с цел да предотвратят произшествия.

В началото на седмицата Ирина Донева става инцидентен очевидец на това по какъв начин две деца лягат на една пешеходна пътека в Горна Оряховица, а против тях се задава кола.

" Едното дете легна на пешеходната пътека и аз в първия миг си помислих, че падна, само че тогава до него легна и второто дете. Всичко стана за една-две секунди и аз прекосих с колата си. Не настоявам, само че допускам, че е TikTok предизвикателство и тази наклонност мен персонално доста ме тормози ", споделя тя.

Ирина споделя видяното в една от най-големите групи на Горна Оряховица в обществените мрежи.

" Правят " опити " да провокират ориста, лягайки по пешеходните пътеки и експериментирайки вероятно какви са опциите на пътните транспортни средства да предотвратят обещано произшествие ", съобщи зам.-директорът на ОД към МВР-Велико Търново Христо Христов, представен от Българска национална телевизия.

Постът а Ирина Донева провокира вълна от мнения.

" Грози ги административна глоба по Закона за придвижване по пътищата. Няма по какъв начин да остане ненаказано лице, което нарушава закона ", съобщи началникът на " Пътна полиция " Галин Георгиев.

Според психолога Десислава Василева е извънредно значимо родителите да бъдат осведомени с трендовете в интернет пространството измежду децата и постоянно да беседват с тях за рисковете, които крият сходни провокации.

" Това е една специфична възраст, в която те от ден на ден се отдалечават от своето семейство, желаят да потвърдят, че могат да бъдат независими персони и по този метод търсят известност. За разлика от възрастните при децата екзистенциалните страхове съвсем липсват и те не преценят заплахата, която може да се случи ", изяснява психологът.

Преди началото на образователната година от полицията стартират и осведомителна акция, взаимно с учебни заведения в област Велико Търново, за рисковете, които се крият в мрежата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР