За нов ужас в белградско училище, съобщава b92. Бившa ученичка

...
За нов ужас в белградско училище, съобщава b92. Бившa ученичка
Коментари Харесай

Бивша ученичка наръга двама с нож в сръбско училище  

За нов смут в белградско учебно заведение, оповестява b92. Бившa ученичка е намушкала с нож възпитаник и преподавател. Нападателката е на 15 години.

Трагедията се е разиграла в частното учебно заведение " Руджер Бошкович " всъбската столица.

Този път ранените не са в тежко положение.

Училището е било евакуирано. Момичето е арестувано от полицията.

Припомняме, че това е втори случай на нахлуване в учебно заведение за последната седмица.

Момчето, което през вчерашния ден откри пукотевица в главно учебно заведение и умъртви 8 други деца и един охранител, а учителка и още шест деца са ранени, към момента няма навършени 14 години. Именно заради тази причина стрелецът няма да може да бъде измамен под наказателна отговорност, като най-вероятно ще бъде настанен в психиатрично заведение.

Все още не е ясно дали момчето е било под въздействието на опиати и какви са били претекстовете му.

Стана ясно, че 13-годишният нападател е имал два револвера и е възнамерявал всичко деликатно в границите на към месец, заяви сръбската полиция. Момчето даже е направило лист с имена на децата, които желае да убие.

Родителите на стрелеца са арестувани. Установено е, че бащата е водил момчето да го учи да стреля, а оръжията са законно притежавани.

В тази връзка сръбският президент Александър Вучич има намерение да разгласи по-строги ограничавания върху притежанието на оръжие. По негови данни 766 хиляди са публично записаните оръжия в Сърбия.

Вучич разгласи засилени инспекциите за оръжия и мораториум върху новите разрешителни за оръжие, разнообразни от тези за лов, преразглеждане на съществуващите разрешителни, наблюдаване на стрелбищата и по какъв начин цивилните съхраняват оръжията си.

Според изследване за дребните оръжия от 2018 година Сърбия е на трето място в международен мащаб с 39. 1 огнестрелни оръжия на 100 души, а повече от 78 000 души имат разрешителни за лов.

Сръбският президент обмисля още понижаване на възрастовата граница от 14 на 12 години за носене на наказателна отговорност.

Междувременно, Босненската полиция задържа в четвъртък 18-годишно момче от западния град Бихач, откакто то изрази възхищението си и заплаши в обществените мрежи, че ще повтори смъртоносната всеобща пукотевица в учебно заведение в Сърбия от сряда, оповестява " Ройтерс ".

Момчето с букви A. З., е остарял познайник на полицията поради предходни закани и тормоз. Делото против него предходната година беше прекъснато, защото не е бил пълновръстен, с цел да бъде съден.

Средното учебно заведение в Бихач, което той е посещавал, издаде изказване в четвъртък, в което прикани учениците и родителите им да не се опасяват от заканите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР