За Никулден – 6 декември, Община Ловеч и тази година

...
За Никулден – 6 декември, Община Ловеч и тази година
Коментари Харесай

За Никулден Община Ловеч осигури на гражданите безплатна рибена чорба и питка


За Никулден – 6 декември, Община Ловеч и тази година обезпечи на жителите безвъзмездна рибена супа и питка.

Да сме живи и здрави, дарени с доста наслада, сили и любов, с цел да има благоденствие и по-добър живот за всички – това пожела кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Заедно със заместник-кмета Венецислав Христов те разсипаха първите порции. По-рано никулденското ядене беше осветено от отец Михаил Ковачев с пожелания за здраве към събралите се хора. Порциите бяха раздадени пред катедралния храм „ Св.св. Кирил и Методий “ в центъра на града. За случая бяха обезпечени 20 кг риба за 120 порции рибена супа. Храната беше приготвена от чиновниците на Домашен обществен патронаж – Ловеч.

Преди това в храма беше отслужена Светата литургия за празника на Свети Николай Чудотворец. По традиция на 6 декември православната черква слави паметта на Свети Николай Мирликийски, който е измежду най-почитаните християнски светци, тъй като помагал на бедните и изпадналите в неволя хора.
Печена скумрия имаше в обедното меню на всичките консуматори на Домашния обществен патронаж. С рибено ядене от шаран бяха зарадвани и настанените в Дома за възрастни с физически увреждания в с. Сливек, Дома за остарели хора „ Върбовка “ и в Дневния център за възрастни с тежки душевен болести в Ловеч, оповестиха от пресцентъра на общината.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР