За нея той използвал над 5 000 литра боя и

...
За нея той използвал над 5 000 литра боя и
Коментари Харесай

Художник се бори за рекорд на „Гинес” с най-голямата картина в света

За нея той употребявал над 5 000 литра багра и към хиляда четки

Британският художник Саша Джафри има за цел да сложи връх на „ Гинес " за най-голяма картина върху платно в света и да събере 30 милиона $ за здравни и просветителни начинания за деца в най-бедните региони на света, предава Българска телеграфна агенция.

Гигантското платно се намира на пода на балната зала в първокласен хотел в Дубай. Картината върху малко под 2 000 квадратни метра е съвсем приключена, заяви Агенция Франс Прес.

Гигантската картина „ Пътешествие на хуманността " на 44-годишния художник ще се продаде на търг през февруари следващата година, разграничена на 60 обособени елементи.

„ Те ще имат част от най-голямата картина, създавана в миналото, само че по-важното е, че ще имат част от историята ", споделя създателят.

В продължение на седем месеца той работи по 18-20 часа в денонощие върху творбата, за което е употребявал над пет хиляди литра багра и към хиляда четки.

„ Беше дълго странствуване. Картината пресъздава душата на Земята, природата, човечността, любовта и грижата на майката, отбраната и упътванията на бащата, до момента в който водят децата през живота и ги карат да се усещат сигурни, обичани и смели, с цел да им поникнат криле, да реализират фантазиите си ", прибавя още художникът.

Деца от 140 страни дават онлайн рисунките си, с цел да бъдат включени в творбата на Джафри с нейните „ осем портала ". Част от творенията демонстрират прекарванията на децата по време на пандемията.

В последния ден от представянето на гигантското платно в хотела в Дубай, деца пяха, изпълняваха акробатични фигури и танцуваха под звуците на " Imagine " на Джон Ленън.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР