За най-удобните часове преди и след празниците местата вече са

...
За най-удобните часове преди и след празниците местата вече са
Коментари Харесай

Ще пуснат ли извънредни автобуси за Коледа и Нова година?

За най-удобните часове преди и след празниците местата към този момент са свършили

„ Няма свободни места “ - това е най-често срещаният надпис по гишетата и онлайн платформите на автобусните превозвачи две седмици преди огромното празнично пътешестване, оповестява „

Отговорът идва след питане за автобусни билети за дните директно преди и след празничния интервал. Най-голям е дефицитът на билети за 23 декември и 2 януари - надлежно последния работен ден преди Коледа и последния почивен след Нова година. Места се намират за утринните рейсове в тези дни. Най-атрактивните автобуси обаче за вечерта на 23-ти и следобяд и вечер на 2-ри са към този момент изкупени. Високо е търсенето и за сутринта на Бъдни вечер, както и за най-ранните рейсове на 3 януари.

Търсене

Най-търсени обичайно са билетите от София за Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Плевен и Шумен. Места към момента се намират по направленията в Западна България като Видин, Монтана, Враца, Благоевград и Кюстендил. Високо е търсенето и за автобусите от Пловдив за Бургас и Варна.

Натоварване

„ За момента следим кривата на търсенето и проучваме обстановката. Все още търсенето е устойчиво и местата се запълват регулярно. Естествено е най-натоварени да са най-удобните рейсове преди и след празниците. Това обаче не е задоволителна причина да пуснем изключителни линии, защото е допустимо пасажерите да се възползват и от други часове на същите дати “, разяснява за „ Телеграф “ Георги Атанасов, шеф на най-големия автобусен транспортьор у нас „ Юнион Ивкони “. Според него в идващите дни ще се вземе решение дали да се пуснат изключителни рейсове. „ Очакванията ни са по принцип през този празничен интервал търсенето да е по-високо по отношение на предходната година, когато резултатът от коронавирус пандемията към момента бе чувствителен “, добави Атанасов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР