За нас това са местни избори. Това не е национална

...
За нас това са местни избори. Това не е национална
Коментари Харесай

ГЕРБ: За нас това са местни избори, няма да правим революция

За нас това са локални избори. Това не е национална политическа конспирация. Това сподели на конференция членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев, съобщи кореспондент на Novini.bg

Интересуваме се от проблемите, опциите, задачите, провокациите на хората, които живеят в българските общини. Не се опитваме да променим политическата обстановка, да вършим гражданска война или контрареволюция, интересува ни най-хубавите претенденти за кметове и общински съветници да заемат местата си, съобщи Дончев.

На тeзи избори се явяваме с ясна политическа физиономия, ясно е към коя политическа мощ имат такъми претендентите ни. Защото наличието към дадена политическа мощ е ясно кой може да ти търси отговорност, в случай че нарушиш доверието на жителите, уточни членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Местната власт е най-близо до хората, по тази причина ние желаеме да затвърдим своето наличие във всички 266 общини, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Към тези избори подходихме доста отговорно, с допитвания към жителите какъв би трябвало да бъде образът на кмнета и на общинските съветници. Издигнахме претенденти в съвсем всички общини. Амбицията ни беше да притеглим съществено гражданско наличие и за това приказва 30%-то обновяване на листите ни. Вече имаме и извоювани общини – община Симитлица, където има единствено един претендент – на ГЕРБ, подсилен от предприемчив комитет, и община Войница, където също има единствено един претендент – на ГЕРБ. Нашето присъединяване в изборите не е самоцел за реализиране на власт, а то би трябвало да даде отговор дали хората по места споделят политиката на ГЕРБ. Ние има какво да създадем и отсега нататък. Търсим това, което сплотява хората, а не това, което ги разделя, сподели Даниела Дариткова.

За следващ път ГЕРБ сподели отговорност към изборите – на всички места имаме листи и те са цялостни, за разлика от съперниците ни от Българска социалистическа партия, чиито листи на доста места са непълни, уточни депутатът от ГЕРБ и ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева. В смесените региони ГЕРБ има цялостни листи и ясни претенденти, а в тези региони Движение за права и свободи извънредно доста натиска и уволнява претенденти на ГЕРБ. Въпреки всичко борбата ни е за по-добрия живот на хората. Учудвам се на някои политици, които споделят, че борбата в смесените региони е предизвестена и Движение за права и свободи ще завоюва елементарно там. Няма такова нещо. Битката би трябвало да се води на политическата сцена с причини, а не с напън, акцентира Караянчева.

Имаме ясното желание да вопдим позитивина акция. Не очаквайте от нашите кандати да употребява технология на обругваване. Това е технология на слабите, добави Дончев. Ние имаме съответни цели за всяко обитаемо място. Предвид обстоятелството, че влизаме с най-големия и квалифициран тим, при нас няма фокусници и чародеи – всяко нещо е написано по какъв начин ще се случи. Кампанията ни ще бъде скромна, в границите на дотацията. Опитваме се да се вместим в действителностите на много по-ниската дотация. Изборите ще свършат, страстите ще спаднат и ще пристигна време да се прави работата. Извън политическите страсти, ние имаме няколко доста съществени тематики. Ние няма да си сменяме физиономията, няма да твърдим, че всякога сме разнообразни, ще продължим с това, което ни е запазена марка – привличане на вложения, бизнес инфраструктура, то даже би трябвало да бъде разширено. Трябва да се работи интензивно и по демографската тематика – тя зависи от всички, съобщи членът ан Изпълнителната комисия на ГЕРБ..

Влизаме в изборите със поръчката за дясно, прагматично ръководство, ръководство, което не натрупа задължения и носи съответни, измерими резултати за хората. Всички условия – професионализъм, опит са значими, само че най-важно е претендентите за кметове и общински съветници да са представители на хората, да наблюдават администрацията да работи единствено в полза на хората, сподели още Томислав Дончев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР