За нас от ПП МИР машинното гласуване е първата, но

...
За нас от ПП МИР машинното гласуване е първата, но
Коментари Харесай

ПП МИР подписа декларация за провеждане на честни и свободни избори

„ За нас от Политическа партия МИР машинното гласоподаване е първата, само че най-решителна стъпка към прекъсването на подмяната на вота на българските жители. Не инцидентно още при започване на предходната година партия МИР разгласи за своя и за Национална идея провеждането на почтени избори посредством машинно гласоподаване. С смяната в Избирателния кодекс, която ръководещите направиха и дружно с машинното гласоподаване вкараха редом гласуването с хартиени бюлетини се цели предизвикателство на цялостен безпорядък в целия избирателен развой “. Това сподели водачът на партия МИР Симеон Славчев по време на полемиката.
За да се преодолее хаоса Славчев предложи единни дейности на всички партии и организации, които се афишират и действително желаят осъществяване на почтени избори. Той предложи да се сътвори Национален щаб за почтени избори, който да координира всички дейности сред политическите партии, ЦИК, гражданските и неправителствените организации. Другото предложение на ръководителя на Политическа партия МИР беше да се да бъде дублирана и изпратена до имейлите или сървърите на всички партии, цивилен и неправителствени организации, които са декларирали предпочитание за това цялостната информация, която постъпва от СИК към РИК, ОИК и " Информационно обслужване ".
„ Така на процедура всички участници в изборния развой ще получават в действително време цялостната информация от изборните протоколи, което ще ограничи до най-малко тяхното манипулиране след това. Това е действителното паралелното броене, което доста бързо и елементарно може да се случи “, сподели по време на полемиката за почтени избори Симеон Славчев.
Другите оферти на Политическа партия МИР бяха свързани със наложителното видео наблюдаване на процеса на броене на бюлетините и оформянето на протоколите в секционните изборни комисии . Славчев акцентира, че МИР дружно с цивилен и неправителствени организации преди месец са стартирали онлайн платформата – Ти гласуваш
„ Целта на тази платформа е набиране, образование и узаконяване на наблюдаващи. Също по този начин платформата дава варианти за онлайн образование на наблюдаващите, а през нея могат даже да се обучат и членовете на СИК. На процедура платформата ще работи като обединен център за надзор на изборния развой, включително посредством нея могат да се излъчва онлайн броенето на бюлетините в СИК, както и да се рапортуват всички нарушавания и нередности по време на изборния развой “, сподели още Симеон Славчев. Той предложи на всички участници в полемиката да употребяват взаимно онлайн платформата „ Ти гласуваш “, където да обединят старания и експертиза, с цел да може да се подсигурява честността на вота на българските жители.
Председателят на Политическа партия МИР поддържа и подписа декларацията за почтени и свободни избори, които уредниците бяха подготвили и дали на участниците в полемиката.
 МИР: Правителството е на път да провали Националния проект за възобновяване МИР: Правителството е на път да провали Националния проект за възобновяване
Националният проект за възобновяване е късмет за България, само че некомпетентността на българското държавно управление е на път да го правили, а стра...
Ето и цялостния текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

за свободни и почтени избори
            В годините неведнъж сме ставали очевидци на замяна на вота на българските жители, заплатен и корпоративен избор, подправяне на протоколи, напън и всяване на боязън от страна на ГЕРБ върху гласоподавателите.  Наша отговорност е да подсигуряваме провеждането на транспарантни и почтени избори, които отразяват действителната воля на българския народ.
            Ние призоваваме виновните политически партии и неправителствени организации да обединим сили и да проведем свободни избори, водени от  Основните начала на българската Конституция и изборното законодателство , като имаме поради, че:
Република България е правова държава; Република България подсигурява живота, достолепието и правата на личността и основава условия за свободно развиване на индивида и на гражданското общество; Всички български жители се раждат свободни и равни по достолепие и права; Изборите, националните и локалните референдуми се създават въз основа на общо, равно и директно изборно право с скрито гласуване; Всеки има право да търси, получава и популяризира информация; Всеки участник в изборите е задължен да пази достойнството, достолепието и положителното име на останалите участници. Ето за какво ние се сплотяваме
да работим за обезпечаване и гарантиране опцията на всеки български жител да упражни конституционните си права; да сигнализираме на законоопределените органи за открити нередности и нарушавания на изборното законодателство; да сме безкомпромисни към всички форми на оказване на напън върху свободната воля на гражданите; да съблюдаваме за спазването на разпоредбите по време на предизборната акцията и провеждането на изборния развой в сходство с българското законодателство до неговото привършване с оповестяване на резултатите от Централната изборна комисия; да обменяме информация, получена от нашите представители (пълномощници), покровители на листите, в това число информацията получена от наблюдаващи на неправителствените организации, покровители и представители на други политически партии, обединения и инициативни комитети, участващи в изборите. да осигурим в секционните изборни комисии съдействие на представителите на „ Българска социалистическа партия за България ” със покровителите и наблюдаващите на извънпарламентарните партии и организации подкрепящи тази Декларация. Да изградим тясна форма на съдействие в процеса на паралелното броене на резултатите от изборите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР