За нас е изключително важно хората в България да получат

...
За нас е изключително важно хората в България да получат
Коментари Харесай

КНСБ призова: Ако не сте получили 30% увеличение на заплатата за 2 години, поискайте си го

За нас е извънредно значимо хората в България да получат най-малко отплата на инфлацията. Тя ще стане едноцифрена, само че цените ще не престават да порастват, единствено че по-бавно. За последните два години – 2021-2022, формалната кумулативна инфлация е 28,5%. Ако за този интервал не сте получили нарастване на заплатите от най-малко 30%, би трябвало да го поискате. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров при откриването на почналия през вчерашния ден IV Конгрес Националния банков профсъюз, оповестяват от КНСБ на уеб страницата си.

По думите му плоският налог в България основава спомагателни неравенства, като те са най-дълбоките в Европейския съюз. Няма страна, в която работещите да заплащат повече през директните налози, в сравнение с бизнеса. “Данъчната промяна е неизбежна ”, безапелационен е той.

Това е по този начин по две съществени аргументи. Първата е, че с настоящите данъчни доходи няма по какъв начин бюджетът да бъде “вързан ”. Наред с това от 1 януари 2024 година всички страни членки на Европейски Съюз би трябвало да стартират да ползват директивата за минималния корпоративен налог, съгласно която той би трябвало да бъде 15% (в момента в страната ставката му е 10%), добави Пламен Димитров.

“Сега е моментът и да понижим налога върху прихода с необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работна заплата. Така ще бъдат ребалансирани данъчните доходи в бюджета ”, изясни Пламен Димитров.

“Дигитализацията и изкуственият разсъдък водят до смяна на характера на труда в целия свят. Тази наклонност стана осезаема преди всичко във финансовия бранш. Това изисква старания от всички нас като профсъюз да подпомогнем процеса на извличане на цифрови умения и пълномощия. За да запазим работните ни места, би трябвало да отговорим на провокациите на цифровата промяна. Най-сигурното нещо на света е смяната. Трябва да я адресираме към хората, за да защитим ползите им ”, сподели още Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР