За нас борбата с корупцията продължава, но с този законопроект

...
За нас борбата с корупцията продължава, но с този законопроект
Коментари Харесай

Филип Попов: След КСНС, като че ли корупцията остава

За нас битката с корупцията продължава, само че с този законопроект на ГЕРБ и гласуването в КСНС и резултатите от него, сякаш корупцията остава, за жалост. Това сподели пред Българска национална телевизия Филип Попов – секретар на ПГ на „БСП за България“ и зам.-председател на комисията по правни въпроси в Народно събрание.

Ще защитим нашите оферти в нашия законопроект, тъй като мислим, че това е пътя, метода и метода да се ограничи този тип закононарушение – корупцията. Заради нея всяка година 15 милиарда лв. отиват в така наречен паралелна страна, посочи Попов.

„ Очевидно е, че ГЕРБ не желаят да се оправят с този проблем. Техният законопроект е диаметрално противопоставен с нашия по отношението на философията и разбирането на битката с корупцията. И по тази причина споделям, че тук ще продължи една реплика на тази битка с корупцията, когато бъде признат техния закон, тъй като те оферират две съществени неща, от които проличава, че битката с корупцията няма да е равнището, на което би трябвало да бъде и ние желаеме. Те оферират да се сътвори един мега орган, който на процедура да постанова санкции и да ревизира декларациите на хората по висшите етажи на властта. Корупция не се бори единствено с предварителна защита, а се бори с следствие. Ние желаеме да се сътвори един профилиран орган, който да се занимава единствено с битката с корупцията, да има проверяващи функционалности, президентът да има присъединяване в този орган, ръководителят на този орган да бъде назначаван от президента. Докато те оферират управлението на този ораган да бъде избиран от Народното събрание. “, коментира зам.-председателят на комисията по правни въпроси в Народно събрание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР