За нас беше важно да можем да помогнем на Украйна

...
За нас беше важно да можем да помогнем на Украйна
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Единствено ПП не вдига червени флагове и не поставя червени линии

" За нас беше значимо да можем да помогнем на Украйна с това, от което има потребност. Много хора споделят дайте това, дайте това. Първо - ние не можем да дадем нещо, което нямаме , примерно ракети. Не можем да се лъжем, че нашата войска няма бойни дефицити. Затова в решението на Народното събрание записахме " до опциите на България ", т.е. предоставяме помощ, само че това, което можем да предоставим ". 

Това сподели пред БНР Настимир Ананиев, народен представител от " Продължаваме промяната ".

" Единствено Политическа партия не подвига червени знамена и не слага червени линии , тъй като не можем да си затворим очите за това в каква обстановка се намира сега страната.... Поведението на всеки един от съдружните сътрудници би трябвало да бъде държавническо. Ние имаме зелен байрак от народа, който желае смяна , само че това се случва под натиска на война, на инфлация и на интернационална енергийна рецесия.... Нашата алена линия е корупцията ", съобщи още той.

Според него сега страната няма потребност от предварителни избори .

По думите му това държавно управление е единственото, което не работи с Движение за права и свободи и по тази причина Движението го е оповестило за най-слабото ръководство на страната.

Ананиев разяснява срещата на премиера Кирил Петков и представителите на транспортния отрасъл , която приключи със скандал и закани за митинги:

" За мен това е издирван скандал и провокация . Точно тези среди и хората към тази госпожа (Магдалена Милтенова - б.р.) са свързани с ГЕРБ и предходното ръководство, когато се даваха доста дотации и се източваха обществени средства. Този бизнес, който не е конкурентоспособен, е привикнал страната да му дава пари.... Голяма част от превозвачите са останали на срещата при премиера. Една част са излезли, да.... Напрежение има, само че то е продуцирано. Те ще излязат със своите камиони и рейсове да блокират и с едно изнудване ще се опитат да натискат ". 

" Мнението на Министерския съвет по въпроса за съветския газ е единно и то следва решението на Европейски Съюз за обща позиция против това, което се случва в Украйна и общо решение за газа .... За пръв път България е водач. Тук се събраха 10 министър председатели на страни от района с мандат да търсят решение за Югоизточна Европа за доставките на газ. Ние имаме инфраструктура, в края на юни надяваме се да е подготвена и интерконекторната връзка с Гърция ", акцентира Настимир Ананиев.

" Ако ползата на България не е предпазен, би трябвало да сложим несъгласие ", по този начин той коментира искането на ръководещите Европейски Съюз да направи пролонгация от две години, преди да спре вноса на съветски нефт.

Ананиев изрази очакване Европейската комисия да се съобрази с всички страни от Европейски Съюз, с цел да се вземе най-хубавото решение .

" Когато имаме гаранции и когато нашият интерес е предпазен, тогава ще бъде вдигнато ветото на Северна Македония ", каза депутатът от " Продължаваме промяната " и посочи, че българският интерес е Западните Балкани да влязат в Европейския съюз.

Интервюто на Силвия Великова с Настимир Ананиев в предаването " Политически НЕкоректно " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР