За намаляване на ставката ДДС в Европа на 5 на

...
За намаляване на ставката ДДС в Европа на 5 на
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори искат ДДС-то за заведенията да се свали на 5%

За понижаване на ставката Данък добавена стойност в Европа на 5 на 100 за заведенията, хотелите, заведенията за хранене, и за целия бранш на гостопримеството, упорстват ХОТРЕК - Европейската асоциация на хотели, заведения за хранене, кафенета и заведения, и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ - единствен пълновръстен член за България на европейската организация, оповестиха от БХРА.

Според ХОТРЕК и БХРА намаляването на ставката на Данък добавена стойност ще подкрепи както бизнеса, по този начин и заетите в бранша, потребителите, националните и европейската стопанска система.

Според разбора на ХОТРЕК, с сходна мярка ще се запазят продължително работните места в сектора и ще се подсигуряват по-добри заплати на заетите в него, ще се спасят засегнатите от рецесията браншове, ще се привлекат повече вложения, ще се понижат цените за крайните клиенти, ще се увеличи качеството на предлаганите услуги и ще се подкрепи устойчивото развиване на промишлеността.

Освен това намаляването на Данък добавена стойност в Европейски Съюз на 5 на 100 ще способства индиректно и за растежа и заетостта в обвързваните промишлености (като строителството). В хазната влизат спомагателни доходи и се пестят разноски от обществени помощи, пресмятат още от ХОТРЕК.

От БХРА оповестяват, че сходни стъпки към този момент се подхващат и в Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР