За мотивираните ученици и родители влиянието на пандемията от COVID-19

...
За мотивираните ученици и родители влиянието на пандемията от COVID-19
Коментари Харесай

Денков: Тази година за първи път имаме ученици, завършващи по новия училищен закон

За стимулираните възпитаници и родители въздействието на пандемията от COVID-19 беше едва от позиция на усвояването на материала и на резултатите, само че имаше насъбрано напрежение и доста огромна отмалялост измежду учениците и учителите. Това съобщи министърът на образованието и науката акад. Николай Денков на съвещанието на парламентарната просветителна комисия, запитан за това по какъв начин се е отразила пандемията от ковид върху резултатите от държавните зрелостни изпити.

Те бяха оповестени през вчерашния ден от Министерството на образованието и науката.

По отношение на децата, които са в границата на приобщаване към образованието, пандемията се отрази неприятно и идната " битка " ще бъде обвързвана с това тези възпитаници още веднъж да бъдат върнати, с цел да си завършат образованието, съобщи просветителният министър.

Той разяснява, че тази година е изключителна, тъй като за първи път имаме възпитаници, които приключват учебно заведение по новия Закон за предучилищното и учебното обучение, които са учили по новите стратегии и методът на осъществяване на държавните им зрелостни изпити е друг от тези в предходните години. Решихме да използваме и тази опция, и да променим минималния брой точки за постигане на оценка " междинен три " - от 23 на 30 точки, сподели министър Николай Денков.

" За първи път през последните години задаваме една и съща канара на оценяване, която се ползва и за четвърти клас, и за 12-и клас на изпитите. И считаме, че тази канара би трябвало да е устойчива . Тя се опира на това, че стартира от 30 точки и приключва на 95 точки, с цел да се стигне до 6.00, като изпитните работи от 95 до 100 точки се правят оценка с " цялостен отличен 6.00 ", сподели министър Денков.

Той означи, че тази канара преди е употребена за четвърти клас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР