За момента няма регистрирани случаи на коронавирус у нас. Това

...
За момента няма регистрирани случаи на коронавирус у нас. Това
Коментари Харесай

Ден пореден: Няма случай на корнавирус у нас

За момента няма регистрирани случаи на ковид у нас. Това стана ясно от постоянния брифинг на Националния действен щаб тази заран.

Проф. Венцислав Мутафчийски съобщи, че в Европа само Чехия е записала случаи с трима пациенти. Той заключи, че на целия континент случаите са надхвърлили 2000 - 2156 души към 6 ч. тази заран.

"Най-голям растеж "печели " Италия, която е преди всичко в света по новорегистрирани случаи. Следващата е Южна Корея, Иран, а Китай е на четвърто място по новорегистрирани случаи ", сподели Мутафчийски.

Германия и Франция се изравниха както в предходните дни - по 120 регистрирани случая. От района продължава да няма регистрирани случаи в Сърбия и Турция, в Северна Македония остава един, в Румъния са трима, в Хърватска към този момент са 11 случая.

Професорът посочи, че смъртността в Европа продължава да е ниска - 36 индивида, като преобладаващо е в Италия и два смъртни случая във Франция отпреди една седмица. В международен проект над 80 000 случая са регистрирани със болестта. Смъртността измежду тях е 3055 индивида към тази заран. Но пораства и броят на новоизлекуваните - 45 000 души, изцяло възобновени.

Във ВМА са постъпили двама индивида през последното денонощие. Няма новопостъпили през нощта. За страната чакаме да дойдат проби, които по наша информация би трябвало да дойдат от Плевен и Дупница. За други дестинации не са оповестени.

"Фактически по предложение на оперативния щаб Министерството на здравеопазването реши да се основат две спомагателни лаборатории за диагностика на коронавируси. Това е лабораторията, която се разкри към този момент в Университетска болница в Стара Загора и лабораторията, която е разкрита в Университетска болница "Света Марина " във Варна. Референтната лаборатория на центъра достави тези лаборатории с началните проби ", заяви проф. Тодор Кантарджиев - началник на националния център по заразни и паразитни заболявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР