За момента няма данни за пострадали българи при мощното земетресение,

...
За момента няма данни за пострадали българи при мощното земетресение,
Коментари Харесай

Няма данни за пострадали българи при земетресението в Измир, ЕС ще помогне на Турция |

За момента няма данни за потърпевши българи при мощното земетресение, което раздруса Гърция и Турция, оповестиха от Министерството на външните работи.

Европейски Съюз е подготвен да окаже помощ след земетресението с магнитуд 6,6 в Егейско море край крайбрежията на Турция и Гърция. Това написа ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в Twitter.

Жертвите в Турция към този момент са 4, а ранените над 120.

Свидетели описват, че земята се е люляла в продължение на 30 секунди. Има съществени опустошения и рухнали жилищни здания. Спасители се притесняват, че под отломките има затрупани хора. Според канал НТВ в регион Байракли в Измир са унищожени 10 къщи. Разрушения има и в измирския квартал " Борнова ", оповестява ТАСС.

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу съобщи, че са унищожени най-малко шест здания. В същото време губернаторът на провинция Измир - Тунч Сойер, разгласи сриването на най-малко 20 къщи. " Към днешна дата е известно, че в измирските региони Борнова и Байракли са унищожени шест къщи. В провинциите Ушак, Денизли, Маниса, Балъкешир, Айдън и Мугла, като се изключи дребни пукнатини по къщите, няма опустошения. Информация за жертви не е получена ", написа министърът на страницата си в Twitter.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР