За мнозина гледането на телевизия след дългия работен ден или

...
За мнозина гледането на телевизия след дългия работен ден или
Коментари Харесай

Кога гледането на телевизия става опасна за здравето

За мнозина гледането на телевизия след дългия работен ден или през мързеливия уикенд е метод за разпределяне на напрежението. Но както знаем, доста хубаво не е на хубаво. Затова и на приятното занятие е добре да се слагат рационални и здравословни граници.
 Деменцията, Алцхаймерът, светлинната и звукова стимулация и може ли гледането на телевизия да лекува
Лекува ли се Алцхаймер с гледане на телевизия

Ново забавно изобретение по тематиката

Учени от Университета в Глазгоу вършат изследване, в което взимат присъединяване близо 500 хиляди великобританци на възраст сред 37 и 73 години. А изводът от него е, че продължителното гледане на телевизия усилва риска от смъртоносни сърдечно-съдови болести, инфаркти и инсулти .

И колкото повече време прекарваме пред тв приемника, толкоз по-голям става този риск. А учените предлагат да редуцираме това време до най-много два часа дневно . Ако сменяем половин час от обичания си сериал с половин час разходка, това понижава вероятността от гибел по гореизброените аргументи с 10%.
 Снимка 489210

Освен отрицателния резултат върху сърцето и съдовата система, застояването пред тв приемника е обвързвано и с доста по-малка евентуално човек да тренира. А синята светлина прави заспиването по-трудно. Така идват е всички отрицателни последствия от непълноценния сън, предава The Telegraph.
 Гледането на телевизия, лежането пред тв приемника и може ли да докара до рак
Може ли гледането на телевизия да провокира рак

Едно проучване с притеснителни резултати

Според учените, да стоим на дивана пред тв приемника е даже още по-вредно от това да сме през целия ден седнали на работното място. А когато и двете са в комплект, застоялият метод на живот неизбежно ще даде отражение върху здравословното ни положение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР