Кога трябва да закупите застраховка за дългосрочни грижи?

...
За много възрастни хора правилното застрахователно покритие е жизненоважен компонент
Коментари Харесай

За много възрастни хора правилното застрахователно покритие е жизненоважен компонент от техния финансов план. Независимо дали става дума за допълнителна застраховка Medicare, животозастрахователна полица или друг вид покритие, наличието на правилните полици може да ви помогне да защитите финансите си по време на пенсиониране — и да предпазите спестяванията си от изчерпване поради неочаквани разходи.

Но ако сте на или близо до пенсионна възраст, един вид застраховка, която може би все още не сте обмисляли, е застраховката за дългосрочни грижи. Този вид застраховка е предназначена да осигури покритие за разходите, свързани с услугите за разширени грижи, като например грижи в старчески дом, помощни жилищни заведения и грижи в домашни условия.

И този тип политика може да бъде решаваща част от финансовото планиране, особено като се има предвид, че хората живеят по-дълго и разходите за дългосрочни грижи могат да бъдат значителни. Но кога е подходящият момент да закупите застраховка за дългосрочни грижи?

Разгледайте опциите си за застраховка за дългосрочни грижи тук.

Кога трябва да закупите застраховка за дългосрочни грижи?

По принцип няма възрастови ограничения или изисквания за закупуване на застрахователна полица за дългосрочни грижи. Като такъв, обикновено можете да закупите застрахователна полица за дългосрочни грижи на почти всяка възраст - ако приемем, че отговаряте на условията въз основа на уникалните изисквания на застрахователя.

Има обаче оптимално време за закупуване на застраховка за дългосрочни грижи и това обикновено е, когато сте на 50-те или началото на 60-те. Има няколко причини, поради които има смисъл да обмислите покупка на полица през този период, включително:

Достъпност: Закупуването на застраховка за дългосрочни грижи на 50-те или началото на 60-те обикновено означава по-ниски премии в сравнение с закупуването й по-късно. Изчакването, докато остареете, може значително да увеличи цената на покритието. Допустимост за здравеопазване: Има по-голяма вероятност да отговаряте на здравните изисквания за покритие, ако кандидатствате, когато сте в добро здраве. С напредването на възрастта здравословните проблеми стават по-чести, което може да затрудни класирането за застраховка за дългосрочни грижи или да доведе до по-високи премии. Подходящо време за планиране: Закупуването на застраховка за дългосрочни грижи на 50-те или началото на 60-те ви дава достатъчно време да планирайте и коригирайте съответно финансовата си стратегия. Той гарантира, че разполагате с изчерпателен план, преди да имате нужда от услуги за дългосрочни грижи.

Разгледайте тук как може да ви бъде от полза застраховката за дългосрочни грижи.

Фактори, които трябва да имате предвид

< p>За да вземете решение за подходящия момент за закупуване на дългосрочна полица, може да помогне да вземете предвид следните фактори:

Възраст и премии

Застрахователните компании вземат предвид възрастта, на която сте закупете полицата като ключов фактор при изчисляването на вашите премийни ставки. От своя страна възрастта ви е един от най-важните фактори, които трябва да имате предвид, когато решавате кога да закупите застраховка за дългосрочни грижи.

По-младите хора са статистически по-малко склонни да се нуждаят от услуги за дългосрочни грижи в близко бъдеще. Така че, ако закупите полица рано, като цяло можете да си осигурите покритие на по-ниска цена, потенциално спестявайки хиляди долари през целия живот на полицата.

Здраво състояние 

Здравето играе важна роля решаваща роля за способността ви да си осигурите застраховка за дългосрочни грижи. Повечето доставчици на застраховки изискват от кандидатите да преминат медицинско застраховане, което включва оценка на вашето текущо здраве и медицинска история, така че е важно да вземете предвид здравословното си състояние, когато определяте кога да закупите полица.

Ако имате предшестващи здравословни проблеми или ако здравето ви се влоши с възрастта, може или да ви бъде отказано покритие, или да ви бъдат начислени значително по-високи премии. Но започването на процеса на кандидатстване, когато сте в добро здраве, ви дава най-добрия шанс да бъдете одобрени и да получите по-благоприятни цени.

Финансова готовност 

Може също така да помогне да оцените финансовите си ситуация и определете как бихте покрили разходите за дългосрочни грижи, ако възникнат. Ако имате значителни спестявания и активи, които могат удобно да покрият потенциални разходи за дългосрочни грижи, можете да изберете да се самоосигурявате.

Въпреки това, имайте предвид, че разходите за дългосрочни грижи могат бързо да изчерпят дори значителни количества, така че е изключително важно да оцените адекватността на финансовите си ресурси и потенциалното въздействие на разходите за дългосрочни грижи върху цялостния ви финансов план. Може да откриете, че все пак си струва да закупите полица, за да избегнете финансови проблеми по-късно.

Семейна история

Здравната история на вашето семейство може да предостави представа за собствените ви рискове за здравето и вероятността да се нуждаете дългосрочна грижа. Ако имате фамилна анамнеза за заболявания като болестта на Алцхаймер, рак или сърдечни заболявания, които често са свързани с дългосрочни нужди от грижи, може да е разумно да обмислите закупуването на застраховка на по-ранна възраст, за да смекчите тези потенциални рискове.

Толерантност към риск 

Толерантността към риск за всеки е различна. Някои хора спокойно поемат риска да нямат застраховка за дългосрочни грижи, разчитайки на възможността да не се нуждаят от нея. Други предпочитат спокойствието, което идва със знанието, че имат покритие, дори и никога да не го използват.

Изводът

Застраховката за дългосрочни грижи е съществен компонент от финансовото планиране за много хора, но е важно да изберете правилния момент, когато купувате полица. Като цяло подходящият момент за закупуване на този вид застраховка зависи от различни фактори, включително вашата възраст, здравословно състояние, финансова готовност, семейна история и толерантност към риск.

Въпреки това закупуването на застраховка за дългосрочни грижи на 50-те или началото на 60-те често е най-рентабилният и практичен избор. Не забравяйте обаче, че решението в крайна сметка зависи от вашите уникални обстоятелства, така че е важно да планирате предварително и да си осигурите покритие, когато е най-разумно за вас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР