За много от нас намирането на работа включва стрес и

...
За много от нас намирането на работа включва стрес и
Коментари Харесай

Причините, поради които не можеш да си намериш работа

За доста от нас намирането на работа включва стрес и отчаяние. Изпращате друго CV и никой не се обажда още веднъж. Чудите се къде грешите, чудите се по какъв начин приятелите ви намират работа толкоз бързо. От една страна ревнувате, от друга все по-често се чудите за какво не можете да си намерите работа и дали виновността е на ваша страна. Има фактори, които затрудняват намирането на работа. 

Защо не можете да си намерите работа?

Всъщност може да има доста аргументи. Запознаването с избрани държания може доста да улесни търсенето на работа. 

Ние в действителност не търсим
 Какво да извършите, с цел да си намерите работа по-лесно? Какво да извършите, с цел да си намерите работа по-лесно?
Ново изследване откри, че претендентите за работа считат, че хората са по-умни, по-компетентни и по-внимателни, в случай че съумеят да чуят глас...

Теоретично от доста месеци търсим работа. Оплакваме се на всички, че у нас няма безусловно никаква работа и че без запознанство е невероятно да се реализира нещо. Обясняваме се, оплакваме се, тъгуваме и в действителност... в действителност не гледаме. От време на време преглеждаме рекламите, от време на време изпращаме автобиографии, даже не четем къде и за каква позиция. Когато някой най-сетне ви се обади, не можем да присъстваме на изявлението тъкмо в този ден. Когато един другар каже, че в тяхната компания има свободно място и може да ни предложи, ние споделяме, че към този момент имаме различен значим диалог на тази дата. Защо не можете да си намерите работа? Защото не търсите!

Не знаем по какъв начин да търсим

Може да се случи по този начин, че да търсим работа за първи път след дълга пауза и да не знаем напълно по какъв начин да търсим. Не забравяйте, че в такава обстановка може да е доста потребно да попитате другари от сектора или тези, които неотдавна са си намерили работа.

Не знаем къде да търсим

Разглеждаме главните уеб страници с известия и...това е всичко. Напълно пренебрегваме други места, където можете да си намерите работа. Не отиваме в раздела „ работа “ или „ кариера “ на уебсайтовете на фирмите, които ни интересуват. Забравяме силата на обществените медии, където в действителност можете да намерите реклами във всяка област. Не сме наясно какъв брой благоприятни условия ни дава Интернет.
 Ето по какъв начин носенето на доста грим на работа може да попречи на напредъка ви Ето по какъв начин носенето на доста грим на работа може да попречи на напредъка ви
Ново проучване, извършено от екип от психолози от университета Абертей, докара до открития, които се опълчва на това, което общ...

Не знаем какво желаеме

Всъщност не знаем какво желаеме да вършим. Работили сме в няколко промишлености и никоя от тях не ни доставяше задоволително задоволство, с цел да желаеме да се развиваме в нея. Мислим за нещо, което не сме правили преди. Искаме да опитаме, само че не знаем напълно за какво. Грешим, търсим, преглеждаме всички вероятни реклами, губим време даже за тези, които са изцяло неинтересни за нас. Не можем да се дефинираме. 

Подценяваме себе си

Защо не можете да си намерите работа? Защото не се цениш! Въпреки че можем да създадем доста, направихме доста в дадена посока, зад нас са доста стажове, доброволчество, имаме връзки, имаме вяра, че това не е задоволително и даже да сме съвършен претендент за дадена позиция, ние не изпращаме документи за кандидатстване. Липсата на самонадеяност може да бъде най-големият зложелател на кариерното ни развиване.

Често ли се чудите за какво не можете да си намерите работа? Преди да започнете да обвинявате всички останали, помислете дали виновността е ваша. Осъзнаването на това, което задържа търсенето ви, може да бъде от решаващо значение и да улесни процеса.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР