За много онлайн търговци периодът на Черния петък и Киберпонеделник

...
За много онлайн търговци периодът на Черния петък и Киберпонеделник
Коментари Харесай

Как да печелите от онлайн магазина си

За доста онлайн търговци интервалът на Черния петък и Киберпонеделник е обвързван с голямо натоварване, само че и с опция за несравнимо повече продажби в сравнение с през останалото време на годината. След него обаче за тях идва ново предизвикателство - а точно по какъв начин да задържат към този момент привлечените гости на уеб страниците си и да ги накарат още веднъж да се включат в празничното извършване на покупки - този път за Коледа и Нова година.
 
За задачата е належащо първо да се обърне внимание върху интуитивността на уеб страницата или електронния магазин, поучават специалисти от хостинг компания. Рубриките, продуктовите фотоси и описанията - всичко би трябвало да бъде направено по този начин, че клиентът да може да се ориентира бързо и елементарно да направи своята поръчка. Друг метод потребителите да се усещат обгрижени с нужното внимание е посредством реализирането на чат връзка. Чрез нея търговците могат да вникнат по-добре в потребителските потребности и да им предложат решение посредством своите артикули и услуги.
 
Акцент върху добре премислената имейл тактика
 
Ако търговецът желае да запознае аудиторията на уеб страницата си с нови или малко познати артикули, добра концепция е да го направи посредством персонализирани електронни писма. Експертите поучават продавачите да изготвят имейл бюлетини на месечна база, в които да включват стойностно наличие, обвързвано с новостите, идните промоции или бъдещите интензивности на уеб страницата си.
 
Запазване на връзките с клиента след покупката
 
“Добра процедура е да се свързвате по имейл с клиентите една седмица, откакто са създали поръчка. В него бихте могли още веднъж да им благодарите, че са избрали точно Вашия бранд и да им дадете препоръки за оптимално потребление на закупените продукти ” - показва Цветелина Георгиева, маркетинг управител в българската хостинг компания.
 
Програмите за преданост
 
са различен мощен инструмент онлайн търговците да стимулират клиентите си да пазарят по-често от тях. По този метод те имат опция да се отблагодарят на тези, които са ги подкрепили при започване на тяхното бизнес развитите. “Колкото по-близо допускате клиентите до същността на Вашия бранд, толкоз повече се сближавате с тях и затвърждавате убеждението им, че са създали верния избор, доверявайки се точно на Вас ” - отбелязва още Цветелина Георгиева.
 istock istock
Автоматизиране на празничния маркетинг
 
За да си подсигурят свободно време за отмора по време на коледно-новогодишните празници, личните на онлайн магазини могат да употребяват програмен продукт за изпращане на имейли, който разрешава известията да се изпращат автоматизирано на избрани дати. В добавка могат да се употребяват и приставки за WordPress, както и други приложения за автоматизация, които биха могли да свържат разнообразни онлайн услуги и автоматизирано да правят несъмнено деяние, при възникването на обещано събитие.

Как да разпознаем подправените мнения в Интернет за търговци и артикули

Не подценявайте трафика през празничния интервал
 
Подобно на подготовката за Черния петък и в този момент онлайн търговците ще би трябвало авансово да се погрижат уеб страниците им да работят бързо, да могат да устоят на засилен трафик на гости, както и да наподобяват добре през мобилни устройства.
 
Празничен дизайн
 
За да са подготвени за коледното извършване на покупки в интернет, онлайн магазините би трябвало и да основат празнична атмосфера - посредством подобаващи шрифтове, банери, карета, анимации и даже къси коледни видеоклипове. Времето на снежинките по уеб страницата от дълго време отмина, само че това не значи, че не можем да прибавим тематично наличие по нов и грациозен метод.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР