За много хора лъжата в една връзка често пъти се

...
За много хора лъжата в една връзка често пъти се
Коментари Харесай

Какво да правите, ако разберете, че мъжът ви ви лъже?

За доста хора лъжата в една връзка неведнъж се трансформира при започване на края ѝ.
Разбира се, би трябвало да се има поради какъв брой сериозна е неистината, само че от време на време даже и дребните обстоятелства, които сътрудникът ни пропуща да показа, могат да ни накарат да изгубим доверие в него и да подлагаме на подозрение всяка негова дума. В идващите редове ще ви дадем няколко съвета по какъв начин да постъпите, в случай че разберете, че вашият обичан ви лъже. Ето ги и тях:

Помислете по какъв начин бихте реагирали, в случай че той ви каже истината
Помислете си за последния път, в който вашият сътрудник ви е излъгал. Как щяхте да реагирате, в случай че той ви беше споделил истината? Опитайте се да бъдете безусловно почтени със себе си. Щяхте ли да се ядосате, или пък може би щяхте да започнете да крещите? Нека помислим по какъв начин му се отразяват тези реакции. Нека предположим, че сътрудникът ви желае да ви каже истината, само че въз основата на предходни ваши реакции, знае, че най-вероятно вие ще: започнете скандал; ще кажете „ Не “ и ще откажете да изслушате каквито и да било обяснения; ще го заплашите, че ще сложите завършек на връзката ви или непосредствено ще си тръгнете; ще започнете да изреждате остарели неточности и т. н.

Обмислете гледната точка на колегата си
За вас може и да наподобява иначе, само че за индивида до вас, лъжата може да е метод, посредством който той да избегне следствията от това, че ще каже истината, като в същото време осъзнава, че лъжата ще му завоюва повече прерогативи. Като да вземем за пример: премълчавайки истината, той може да избегне скандала; може да си завоюва време, през което да реши по какъв начин тъкмо да ви сервира информацията по този начин, че да го изслушате; по този метод да си спести вашите нападки и критики; да избегне това, че ще ви загуби. От всичко казано дотук, наподобява, че от време на време за вашия обичан лъжата в действителност е по-добрата алтернатива.

Променете реакциите си
Можете да подобрите обстановката, както за вас, по този начин и за колегата ви, като просто измененията методът, по който реагирате на истината, даже когато тя ви кара да се чувствате разочаровани или ядосани. Как да извършите това? Покажете на индивида до себе си, че без значение каква е обстановката, вие постоянно предпочитате да знаете истината. Когато той ви я каже, реагирайте на казаното, само че без да влагате непотребни страсти. Успокойте се и премислете обстановката. Благодарете на колегата си, че се е осмелил да ви каже истината. След това говорете за възприятията си, само че по метод, който не е настъпателен или нападателен. Така ще го предразположите да ви изслуша и да разбере вашата позиция. Говорете от първо лице – по този начин ще наблегнете, че говорите за себе си и възприятията си, вместо да нападате колегата си. Избягвайте да критикувате, да бъдете нападателни, да се подигравате и да нападате. Помислете, че единствено вие сте виновни за метода, по който реагирате. Бъдете спокойни, помислете добре и по-късно решете по какъв начин да се справите със обстановката.

Изслушайте колегата си
Колкото и да ви е мъчно, пробвайте се да чуете какво е обяснението на обичания ви и за какво ви е излъгал. Простете му и оставете неприятната преживелица в предишното. След това избягвайте да напомняте при всяка ваша кавга за това. Ако се пробвате да измененията метода, по който реагирате и въпреки всичко усещате, че автоматизирано стартирате да обвинявате колегата, може би ще е добре в случай че посетите терапия за двойки. Тя би ви помогнала да изясните връзките си и да споделяте по-добре между тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР