За много хора е доста опасно да комбинират кафето с

...
За много хора е доста опасно да комбинират кафето с
Коментари Харесай

Продукти, които е опасно да се комбинират с кафе

За доста хора е много рисково да комбинират кафето с избрани артикули, споделя Оксана Михалева , ендокринолог и диетолог.

" Това се дължи на обстоятелството, че кафето съдържа танини. Те придават характерен горчив усет на напитката. Но тези субстанции способстват за свързването на значими детайли в червата - калций и желязо, тъй че човек може да получи по-малко от тях “, означи Михалева в диалог с Gazeta.ru.

Според нея калцият се съдържа главно в млечните артикули . Не пийте мляко единствено с кафе, предизвестява лекарят. Тя счита, че по този начин може да се развие недостиг на калций . Михалева означи, че сходна информация е изключително настояща за юноши, бременни дами и възрастни хора.

Според лекаря казусът с желязото е най-вече при вегетарианците. Също по този начин е нездравословно да се употребяват млечни артикули с кафе за тези, които имат недостиг на подобен микроелемент.

  " Ако обичате да пиете кафе с мляко или сметана, това, несъмнено, не е нездравословно, само че би трябвало да разберете, че усвояването на калций от тази порция мляко ще бъде минимално, заключва Михалева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР