За миналата година на номер 112 са получени над 133

...
За миналата година на номер 112 са получени над 133
Коментари Харесай

ТИХАТА ВОЙНА, КОЯТО УБИВА

За предходната година на номер 112 са получени над 133 хиляди сигнала за домашно принуждение, като 90% от причинителите са били мъже. Сред потърпевшите деца също главно са девойки, като 24% от издадените заповеди за отбрана обгръщат протекция на деца, а общия брой на постъпилите в районното ръководство на Министерство на вътрешните работи заповеди за отбрана са 12 310 хиляди

Това са единствено част от стряскащите обстоятелства, които изложиха някогашният вътрешен министър проф. Веселин Вучков и консултантът по домашното принуждение доктор Благородна Макева. Те систематизираха другите аспекти на феномена „ домашно принуждение “ като различаване на признаците и опциите за отбрана.

Най-честите аргументи за практикуване на домашно принуждение е желанието за власт и надзор. Това е бил казусът и зад убийството на Евгения, открита в куфар преди две години, разяснява доктор Макева.

Проф. Вучков показва като сигурен метод за отбрана законодателната система.

За предварителната защита на домашното принуждение доктор Благородна Макева споделя, че има разнообразни способи да се предотврати този проблем. Един от тях е публичната ангажираност, която се провокира от информативни събития. Разпространяване на повече информация за механизми за отбрана е главен прийом за предварителна защита, което е и концепцията зад проведената лекция пред студенти. Налични са 6 центъра за приемане и обслужване на незабавни повиквания, ситуирани из в цяла България, споделя доктор Благородна Макева.

Тя заключи, че хората би трябвало да осъзнаят, че домашното принуждение не е персонален, а публичен проблем.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР