За месец септември резервациите на каравани, бунгала и кемпери са

...
За месец септември резервациите на каравани, бунгала и кемпери са
Коментари Харесай

Засилен интерес към къмпинг туризма у нас през септември

За месец септември резервациите на каравани, бунгала и кемпери са се нараснали съвсем два пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година, демонстрират данни на karavani.bg – най-голямата платформа за къмпинг у нас.

Над 50% от потребителите ѝ, които са резервирали отмора на български къмпинг през септември, са младежи  – сред 25 и 45 годишни. Съвсем разумно, 80% от искащите да отдъхват на къмпинг измежду природата, са жителите на огромните ни градове София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, сочи изследването.

Тази година обаче се следи засилен интерес от страна на българи, които живеят в чужбина , както и на чужденци, които избират да прекарат ваканцията си на българските къмпинги. Страните, от които търсят отмора на къмпинг на нашето Черноморие, са Германия, Англия, Съединени американски щати, Нидерландия, в това число и от прилежащите Румъния и Гърция.

„ Спокойно можем да кажем, че през септември летният сезон продължава пълноценно за всички, които избират почивката измежду природата.  Очакванията са хубавото време да се задържи по-дълго, което е и причина за повече търсене . Тенденция в резервациите тази година е, че през септември се търси по-висок клас прекарване – каравани и бунгала, които дават всички улеснения и комфорт на посетителите ”, споделя създателят на платформата Николай Неков.

 istock istock
Зачестили са и запитванията за даване на улеснения за бебета и дребни деца, като кошара за спане, да вземем за пример . Това демонстрира, че от ден на ден родители с по-малки деца избират къмпинга за отмора, която дава опцията за игри на открито и обособяване от екраните. Сред желанията на туристите е настаняването да е уместно и за домашни любимци.

Популярни този сезон са и last-minute предложенията , които оферират специфични условия в идващите 7-10 дни. Хората търсят и спомагателни интензивности, които да посетят по време на почивката си. Затова и този сезон екипът на платформата провежда поредност йога събития на плажа.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР