За месец ноември обажданията на Националната телефонна линия за деца

...
За месец ноември обажданията на Националната телефонна линия за деца
Коментари Харесай

Хиляди са обажданията на Националната телефонна линия за деца през ноември

За месец ноември позвъняванията на Националната телефонна линия за деца 116 111 на Държавната организация за протекция на детето са 2528. Подадени са 119 сигнала за дете в риск, като най-вече от тях – 40 са за занемаряване, 38 са за упражняван физически и душевен тормоз над дете. Проведените съвещания са 750, като 129 от тях са с девойки, а 141 с момчета. Запазва се наклонността най-обсъжданата тематика от децата да е взаимоотношенията по сред им и в фамилиите им, предават от организацията.

През миналия месец на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД са извършени и 20 съвещания по отношение на наставнически спорове, три са подадените сигнали.

В едно от позвъняванията татко оповестява, че са разграничени с майката на детето му, като сега тече дело за родителските права. По думите на бащата избраните ограничения за негов контакт с детето се нарушават и той не го вижда. С консултантите споделя, че майката постоянно отсъства от страната и детето е на грижите на баба му, както и че против него се подават сигнали за принуждение по отношение на детето, които той изрично отхвърля. Обаждащият се показва своите терзания, че детето е изложено на прочувствено напрежение поради родителския спор.

В друга консултация татко търси съвет по какъв начин да постъпи откакто са му отказани всички опити да види детето си. По думите му за детето се грижат добре и той не се тормози за него, само че желае да го се вижда, което не му се разрешава. С майката на детето не са разведени публично, заради неприключило дело, което се води в Германия, където тя не се е явява.

" След броени дни предстоят едни от най-обичаните и чакани празници, които носят наслада на всички ни. Нека възрастните да бъдем виновни и да не трансформираме децата в заложници на нашите решения, тъй като процедура демонстрира, че празничните дни постоянно се трансформират в сцена на родителските спорове и постоянно е за сметка на децата. Консултантите на Националната телефонна линия за деца 116 111 са разполагаем 24 часа в денонощието и са отсреща за всеки, който има нужда от диалог и поддръжка. Освен децата и възрастните би трябвало да се научим да приказваме за страстите си, с цел да не взимаме неправилни решения под тяхно въздействие “, сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД и добави, че във връзка със зачестилите в последните години случаи на наставнически спорове, под управлението на ДАЗД се изготви Механизъм за работа и съдействие сред институциите по случаи на деца, въвлечени в наставнически спорове.

Държавната организация за протекция на детето от 13 години ръководи Националната телефонна линия за деца 116 111, която е с съгласуван европейски телефонен номер. Чрез линията децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, съветвани и подкрепени от потвърдени експерти анонимно, гратис, 24 часа, 7 дни в седмицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР