За мен това е проблем и бях много изненадан, когато

...
За мен това е проблем и бях много изненадан, когато
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Сигурен съм, че Морфов ще се върне в Народния

За мен това е проблем и бях доста сюрпризиран, когато го научих на едно предходно изявление (че шефът на Народния спектакъл Васил Василев е член на партия " Българска прогресивна линия " - б.р.). Седнах да прочета законите, тъй като това вършат хората в една естествена страна, оказа се, че е законно той да бъде в директорски орган на политическа партия.

Това сподели пред Би Ти Ви министърът на културата Найден Тодоров.

С моя екип седнахме, желаеме да създадем промени в Закона за протекция и развиване на културата и този пропуск, който 25 година не е открит, да бъде поправен. Не мисля, че ще реши тъкмо този проблем. Идеята е човек, който се занимава интензивно с ръководството на политическа партия, да не бъде отпред на държавен културен институт, изясни министърът.

С Камен Донев бих се чул и видял, тъй като доста го почитам като артист. Не знам какво още може да ми се каже по тази тематика - разговарях със фамилията на Морфов, с шефа на Народния спектакъл, с актьорите, които поддържат и двете страни. С Морфов разговаряхме по телефона, сподели Тодоров. Преди дни Донев сподели, че не е съумял да се свърже с него, а през днешния ден Тодоров изясни, че към този момент не дава отговор на остарелия си телефон, който трансферирал на Софийската филхармония.

Този проблем има 3 вероятни решения за Александър Морфов - единият е да продължи напред, както постоянно е правил. Аз му споделих, че отново ще се върне. Вторият вид е с шефа да седнат да приказват. И третият е Александър Морфов да потърси правата си в съда, сподели той.

Това не е дипломатична позиция от моя страна - това са обстоятелствата. Аз негатива към този момент го отнасям. Аз слушам непрекъснато по какъв начин да създадем по този начин, че Васил Василев да си тръгне, а не Морфов да се върне. Един размирен Народен спектакъл не може да работи обикновено. А аз желая да работи обикновено, акцентира министърът.

" Искам да кажа нещо към всички, които си мислят, че моят неутралитет е мой избор - министърът не избира кой да бъде шеф, той го назначава, само че се избира от комисия от 13 души, в която има 3-ма представители на министерството. По същата логичност не може министърът без юридически учредения да освободи шефа. Аз съм подготвен да ми дадете тези пълномощия - да си предпочитам да назнача кого да махна, давам обещание да съблюдавам всички правила. Сега си представете министър след мен, който има тежки политически пристрастия, да стартира чистка. Това ли желаеме? Да върнем нещата преди 1989 година ", запита той.

Морфов е режисьор сега в Народния спектакъл, само че не като щатен, а неговите постановки не престават да се играят, добави министърът.

В предишното си съм виждал големи кавги сред хора на изкуството. И година, две по-късно съм ги виждал да работят дружно. Хората ни изкуството са прочувствени, сподели още той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР