За мен тези бисквити са най-добрите в света, тъй като

...
За мен тези бисквити са най-добрите в света, тъй като
Коментари Харесай

Вкусни бисквити, приготвени по необичаен начин

За мен тези бисквити са най-хубавите в света, защото усетът им е доста необикновен!

Съставки:

1 супена лъжица захар

3 яйца

0,5 ч.л. сода или лимонен сок

250 грама масло или маргарин

2,5-3 чаши брашно

Получаване:

1) Маслото или маргаринът се нарязват на няколко части и се оставят да омекнат добре. В огромна купа започнете (по-добре с миксер) да разбивате яйцата със захарта, прибавете сода, разбийте още веднъж, по-късно сложете маслото (или маргарина) и го раздробете, колкото е допустимо по-добре, а след това още веднъж разбийте, до момента в който всичко стане хомогенно! Можете постепенно да добавите брашното!

2) Добавяйте от брашното, до момента в който тестото е комфортно да се бърка с миксера, по-късно прибавете останалото брашно лека-полека, само че продължете да омесвате благодарение на лъжица!

Когато стане мъчно да се разбърква с лъжица, изсипете останалото брашно и започнете да месите с ръце!

3) Тестото не би трябвало да бъде еластично! То би трябвало да остане меко, без да лепне по ръцете. Ако към момента се лепи, прибавете още малко брашно и омесете. След няколко повторения ще стане като на фотографията!

4) Готовото тесто би трябвало да се покрие с фолио и да се сложи в хладилника. Междувременно включете фурната, загрейте я до 200 градуса. Вземате месомелачка! Поръсете лист за печене с брашно, извадете тестото от хладилника и отрежете към една четвърт, поставете останалата част назад в хладилника.

5) Оформете тестото като “салам ” и започнете да го пускате през месомелачката. Когато тестото стартира да излиза, изчакайте, до момента в който паднат 5-7 сантиметра, след което го повдигнете с ръка и го отрежете с нож.

По този метод получавате вярната форма!

6) Поставете обособените бисквити в тавата за печене. Цветята, които се получават благодарение на месомелачката, стават доста красиви. Почистете остатъците от тесто по “решетката ” на месомелачката! Когато тестото в месомелачката свърши, прибавете още от хладилника и продължете!

Вижте още: Традиционните сарми по нова рецепта – златни препоръки!

7) Опитайте се да извършите всичко по-бързо, тъй че тестото да не стартира да се топи на масата и да изгуби формата си! Когато тавата се изпълни, поставете във фурната и следете за подготвеност! Средно време за подготвяне: 35-40 минути. Охладените бисквити могат да бъдат поръсени с пудра захар!

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР