За мен най-ценната награда е обичта на народа. Целта на

...
За мен най-ценната награда е обичта на народа. Целта на
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Карлос Насар се състезава за частен клуб в Германия, за да свърже двата края!

" За мен най-ценната премия е обичта на народа. Целта на всички нас е да върнем славата на българските щанги и да не позволяваме на другите страни да ни стигнат " - това са думи на европейския ни първенец по повдигане на тежести - Карлос Насар. Да, народът го обича и се видя в залата и в обществените мрежи, само че се оказва, че страната не обича нашия тежкоатлет. И освен него, а всички!

Насар е единствено на 19 години, само че все по-уверено крачи към върха в щангите, чупейки връх след връх. За да записва тези достижения той би трябвало да има съответна подготовка и възобновяване, само че за всичко това той се грижи самичък. Карлос се състезава за частен немски клуб, с цел да може да припечелва и да отделя пари за фамилията си, като и за тренировките, да се лекува от непрекъснатите травми, които съпътстват този спорт. Да, той подвига с контузия и на Европейското състезание, приключило преди дни в София.

За да не се усеща неудобно и да му се помогне най-малко малко, Карлос Насар ще бъде подкрепят финансово, въпреки и непретенциозно на този стадий - по 1000 лева на месец от Фондация " Македония ".

" След като нито една държавна институция не се интересува от този надарен състезател и не му оказва помощ, ние взехме решение всеки месец да го подтикваме с 1000 лв.. Сумата не е огромна, само че се надяваме и още други предприемачи и компании да подкрепят нашето момче ", показа пред Lupa.bg ръководителят на Фондация " Македония " - Виктор Стоянов, който разясни, че тези 1000 лв. са безсрочни.

" За нас, а както и за всички българи, е значимо той да взе участие на Олимпийските игри в Париж и да се показа по този начин, както на всички ни се желае - по шампионски. Но по тази причина би трябвало и възобновяване, с изключение на здрави тренировки. Почти всичките му противници на Игрите във френската столица няма да се състезават до тогава, като се изключи международното шампионати през април, а Карлос би трябвало да пътува до Германия и да подвига в локалното състезание, с цел да печели пари. Всичко това значи, че и предпоставките му за контузии са по-големи, а една такава контузия може да го извади и отвън строя за Олимпийските игри ", добави Стоянов.

Председателят на Фондация " Македония " се надява примерът да е инфектиран и нашето момче да се радва на още по-голяма финансова помощ. Всъщност Карлос Насар не се грижи единствено за себе си, а с парите, които изкарва в Германия, той оказва помощ и на други свои другари и съотборници, с цел да могат да упражняват и състезават.

Преди дни, както Lupa.bg ви осведоми първи, стана ясно, че Насар е примамван и от шейха на Бахрейн със солидна сума, с цел да подвига за арабската страна. Нашето момче на този стадий отхвърля и избира родната България. Да, само че докога?
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР