За мен лично този финал е една сбъдната мечта. Това

...
За мен лично този финал е една сбъдната мечта. Това
Коментари Харесай

Владимир Николов: За мен лично този финал е една сбъдна мечта

За мен персонално този край е една сбъдната фантазия. Това сподели някогашният национал и съпрезидент на волейболния Левски на конференция преди началото на финалната серия против ЦСКА в Супер Волей, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Николов показа, че за него този дуел е една сбъдната фантазия. „ Ако някой петък преди Суперкупата ми беше споделил, че Левски и ЦСКА ще играят край, щях да му кажа, че не схваща от волейбол. За мен персонално този мач е една сбъдната фантазия, тъй като имахме проблеми и двата клуба по друго време. Имаше проблеми и в българския волейбол. За мен това е едно знаково събитие. Връщайки шампионската купа в София след 14 години, това съответствува с възраждането на националния тим. Очаквам доста сложни мачове – ЦСКА е един доста умел тим, с равностойни разпределители, със сръбска машина за точки. Противникът е доста заслужен, ние ще създадем всичко допустимо, с цел да победим “, стартира той.

Запитан по отношение на това какво ще прави при продобиване на трофея, което обезпечава за първи път непосредствено присъединяване в Шампионската лига, Николов призна, че към момента не е говорено с какъв състав ще бъдат „ сините “ в най-престижния европейски клубен шампионат. „ По отношение на Шампионска лига, нещата са доста деликатни. Това нещо с сътрудниците го дискутираме повече от месец. Дори един тим като Хебър нямаше гаранция, че ще излезе от групата. Отбор, който беше избрал състезатели за два състава. Шампионска лига е отговорност, ще създадем всичко допустимо да не се излагаме. Ако търсим резултат там, това значи, че огромна част от състезателите ни не биха имали място в подобен тим. Ако гоним класиране на 1/4-финал, 1/8-финал би могло вероятно – ние нямаме отговор дали си коства да се вземат състезатели за ШЛ. Те ще си изиграят мачовете, ще завоюват 3-4 мача. И нашите деца, които след 2-3 години ще бъдат основата на националния тим, няма да се допрян до Шампионска лига. Нямаме решение на този проблем. Идеята ни за идващия сезон е да разчитаме на разпределител от школата. С сътрудниците още не сме взели решение по тематиката “.


А във връзка с вероятно осъществяване на мачове в „ Арена София “, той бе безапелационен, че такова нещо не е допустимо за организация директно преди начало на финалната серия, най-малкото и поради обстоятелството, че не може да бъде обезпечена защита. „ Един мач подобен е събитие. Преди 6-7 години направихме един подобен мач в „ Арена София “, организирахме го три месеца. В залата имаше 6000 индивида, които си заплатиха билет, финансовият резултат беше отрицателен. Най-малко заради спецификата на тези мачове, не можем да осигурим защита. Правилото е да бъдат охранявани от частни охранителни компании. Ексцесиите не са нещо обикновено “, приключи Николов.

На конференцията участва и Николай Иванов, някогашен състезател на ЦСКА. „ Поне моите участия в такива спектакли са от далечната 1986 година, когато със Сашо подавахме топките. Играехме волейбол, само че не сме си мислели, че ще извървим целия път. Тези мачове са по-специални, на по-късен стадий имах опция да играя в тези срещи. Тези мачове са по-различни и по-интересни. За разлика от всички редови мачове, в тези срещи има огромна доза мотивация, логика на психиката, напрежение и стрес. За мен ще е забавно да видя по какъв начин ще се оправят младите състезатели с това. Връщайки се толкоз обратно във времето, бяхме принудени да играем в Самоков. В тима на Левски имаше доста млади момчета, до момента в който ние бяхме в залеза на кариерите си, само че спортното благополучие беше на наша страна и успяхме да спечелим “, върна се той към финала сред двата столични гранда през сезон 2009/10. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР