За масово бягство от затвор в Индонезия, съобщава БНТ. Полицията

...
За масово бягство от затвор в Индонезия, съобщава БНТ. Полицията
Коментари Харесай

Масово бягство от затвор в Индонезия, 100 затворници за на свобода

За всеобщо бягство от затвор в Индонезия, оповестява Българска национална телевизия. Полицията стартира интервенция по издирването на 100 пандизчии, избягали от място за задържане на остров Суматра рано тази заран.  Затворниците съумели да избягат от пандиза в региона Сиак, в който имало общо 650 арестувани, след протест и последвал огромен пожар.
Към момента органите на реда са издирили и заловили 115 пандизчии, само че още 100 са на независимост. На помощ на локалните управляващи е изпратена армията, която се е присъединила в интервенцията по издирването. Според информация на близки на част от пандизчиите, протестът избухнал, откакто надзирателите пребили грубо няколко от арестуваните, които били уличени в използването на амфетамини. Трима пандизчии са получили рани от нож, а служител на реда е бил прострелян по време на размириците.
Бягствата от пандиза са нещо всекидневно в Индонезия, където пандизчиите са държани при неприятни санитарни условия в постоянно препълнени места за задържане. През 2013 година имаше изключително доста бягства от пандиза – в това число случай, при който избягаха 150 арестувани, някои наказани за тероризъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР