За криза със сметосъбирането в село Ръжево Конаре, община Калояново,

...
За криза със сметосъбирането в село Ръжево Конаре, община Калояново,
Коментари Харесай

Отпадъците в села от община Калояново не са събирани близо месец, сигнализират местни

За рецесия със сметосъбирането в село Ръжево Конаре, община Калояново, алармираха локални поданици , оповестява mediapool.bg. Хората сигнализират за преливащи контейнери и споделят, че съдовете за боклук не са почиствани повече от 15 дни. Това провокира терзание от болести и инфекции.
Подобна е обстановката и в останалите 14 села на община Калояново, където контейрите са цялостни към този момент месец. От сметоизвозващата компания признават, че не са съумели да спазят графика поради неналичието на работна ръка.  105 са контейнерите в село Ръжево Конаре. Оказва се, че не стигат, когато не се извозва постоянно отпадъкът - два пъти в месеца, както е съгласно контракта, подписан с община Калояново.
Хората описват, че не знаят по какъв начин да реагират и от безисходица просто изхвърлят торбичките с отпадъците си земята около контейнерите. “Въобще не чистят, а парите си ги взимат. Миналата година плащах за един празен двор и къща 75 лв., а тази година - 90 лв. ”, изясни Златан Палийски.
От компанията, която прави сметосъбирането, обясниха, че повода за нарушавания график е неналичието на задоволително водачи, съобщи Българска национална телевизия. В момента една кола обслужва 15 обитаеми места в общината. “Имаме увещание от компанията, че ще бъде включен спомагателен автомобил, който ще влезе в селата, където ситуацията е най-критично - Бегово, Сухозем, Долна махала, Песнопой. Те не са извозвани от 12.08.19 година ”, сподели Милена Станева от отдел " Екология " на община Калояново.
От общинската администрация обмислят да наложат наказания на компанията реализатор поради неспазване на контракта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР