За краткосрочни и средносрочни инвестиции китайският юан е доста подходящ.

...
За краткосрочни и средносрочни инвестиции китайският юан е доста подходящ.
Коментари Харесай

Руски икономист: Китайският юан може да замени щатски долар

За краткосрочни и средносрочни вложения китайският юан е много подобаващ. Техните търговски размери на борсата към този момент нарастват. Това се изяснява с обстоятелството, че китайската стопанска система е втората по величина след Съединени американски щати, а за Русия е най-големият сътрудник във външната търговия, това сподели пред организация " Прайм " съветският икономист Дмитрий Бабин.

На фона на строги антируски наказания и ограничавания, както и на доброволния отвод на доста външнотърговски контрагенти да взаимодействат с нашите компании се усилва размера на комерсиалните покупко-продажби сред Русия и Китай в това число и за взаимни разплащания в юани и рубли.

Според Дмитрий Бабин плюсът на китайската валута е опцията за по-нататъшно увеличение на ликвидността и геополитическата обстановка, която е удобна за по-нататъшно създаване на стопански връзки.

Минусът е рискът от дълготрайно обезценяване на юана по отношение на други валути на фона на взаимозависимост от търговията със първични материали и геополитика. За дълготрайни вложения той поучава да се избират японската йена и швейцарския франк, уточни още специалистът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР