За Коледата у дома може да отнесете два вида дървета

...
За Коледата у дома може да отнесете два вида дървета
Коментари Харесай

Добра новина! Инфлацията подмина живите елхи, ще ги намерите между 20 и 45 лв. в Бургас

За Коледата вкъщи може да отнесете два типа дървета – ела или бор, като цената се дефинира само от размера и височината

Добрата вест преди Коледа е, че инфлацията не е блъснала цените на живите коледни елхи в Бургас, откри инспекция на кореспондент на Флагман.бг. За между 20 и 45 лева можете да закупите същинско празнично дръвче в Бургас, а на нормалното място в центъра на града към този момент е ситуирано дребното пазарче – островчето до ОУ „ Ал. Коджакафалията ", на ул. „ Цар Симеон I ”, в краката на Бащата на Бургас.

Цената е същата като предходната година и варира съгласно височината и диаметъра на разширението на клоните. Най-евтините са 20 лв. и са високи към 120 см. За по-пищна и обемна жива коледна елха, с височина към 2,50 м бургазлии ще би трябвало да платят сред 40 и 45 лв..

За Коледата вкъщи може да отнесете два типа дървета – ела или бор, като цената се дефинира само от височината.

Всяка година един и същи човек подрежда живите дръвчета. Той обезпечава дръвчетата от разсадниците в  Равногор и Брацигово, а всяко едно от тях има лична марка, по което може да бъде разпознато, че е създадено особено за задачата.

За страдание обаче продажбите на живи елхи са намалели, а хората избират да закупят изкуствени, които да украсяват всяка година. Ароматът на ела и бор и запалената камина на Коледа вкъщи обаче са незаменими.

В Бургас към този момент стана традиция живи елхички да бъдат засаждани в междублоковите пространства. Такива към този момент има на няколко места в града ни, тъй че сигурно живите елхи не са излезли от мода.
  За обемна жива коледна елха, с височина към 2,50 м бургазлии ще би трябвало да платят сред 40 и 45 лв., за най-малката - към 20 лева.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР