За , което се стреми да извлече връзки между извършването

...
За , което се стреми да извлече връзки между извършването
Коментари Харесай

Проучване загатва: Домакинска работа ни прави по-умни*

За, което се стреми да извлече връзки сред осъществяването на домакинска работа и здравето и познанието на мозъка, 66 когнитивно здрави възрастни възрастни са подложени на три медицински оценки, в това число здравна оценка, структурно обрисуване на мозъка и когнитивна оценка. Те също бяха запитани какъв брой постоянно прекарват в подреждането на дома си, подготвяне на храна, домакинска работа, работа в двора и други действия със лист със задания.
Заключението? Тези, които са се занимавали повече с домакинска работа, демонстрират повече мозъчен размер в хипокампуса и фронталния лоб, които са областите на мозъка, които оказват помощ за паметта, ученето и познанието. Така че всъщност, когато изпълнявате видимо безсмислени домашен отговорности като, да речем, триене на масата или пране на пране, в действителност може да изостряте мозъка си.
 9 метода по какъв начин да изглеждаш по-умен 9 метода по какъв начин да изглеждаш по-умен
Ако в действителност бързаш, но доста и не ти остава време за нищо, с изключение на да кажеш, че бързаш и нервно да се потиш и пуфтиш на аления светоф...
Разбира се, изследването е лимитирано във връзка с тесни проби и се концентрира върху избрана възрастова група, само че наблюдава, че изгодите от вършенето на домакинска работа включват здравето на мозъка. Първо, организационният и планиращият аспект на домакинските отговорности може да насърчи образуването на нови невронни връзки. Второ, домакинската работа може също да ви държи дейни по метод, сходен на аеробните извършения с ниска активност, които могат да укрепят здравето на сърцето и след това да оказват помощ и за здравето на мозъка.
Освен това изгодите от правенето на домакинска работа могат да се разширят и до облекчение на напрежението, защото почистването може да насърчи възприятието за надзор и организацията може да помогне за усмиряване на нервната система. И като се има поради, че стресът може да компрометира всички аспекти на здравето, в това число когнитивното ни здраве на мозъка, това също е огромна победа.
Все още не желаете да почистите стаята си? За да помогнете да се мотивирате да растете, с цел да се възползвате от преимуществата на правенето на домакинска работа, прибавете малко креативно придвижване към вашата рутина. Например, танцувайте, до момента в който почиствате с прахосмукачка или прахуляк! Слушайте музика, с цел да я извършите оптимално занимателна.
Внимание! Това не е обява с здравна и научна стойност и няма искания да бъде такава. Статията стъпва на източник, който е представен и всяка информация в него може да бъде тествана. 
 Кои са най-умните зодии? Кои са най-умните зодии?
Няма какво да се лъжем – има хора, които обожават всеки ден да научават нови неща, само че има и такива, които избират да не се на...
Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР