За киноманите март месец е синоним на новите издания на

...
За киноманите март месец е синоним на новите издания на
Коментари Харесай

Имало едно време кино в Челопеч

За киноманите март месец е синоним на новите издания на " София филм фест ". За по-малките градове, изключително към столицата, това време от годината се измества към лятото.

От към този момент петнадесет години фестивалът развива поредицата " СФФ на път " за да показва настоящи български и интернационалните заглавия на огромен екран в дребни обитаеми места. Това е и изключително значимо за тези от тях, в които към този момент няма киносалони и филмите се демонстрират навън или в читалища. През годините мрежата от обитаеми места се уголемява.

" Най-дългогодишна традиция имаме в Кюстендил, а и е разумно арката на площад " Велбъжд " да събере и най-вече аудитория спрямо други места ", споделя Светлана Дамянова, дългогодишна част от екипа на " София филм фест ".

През юни фестивалът показа рядко прожектираната у нас драма на Светла Цоцоркова и " Потапяне " на Вим Вендерс с Алисия Викандер и Джеймс Макавой в Годеч. Филмът на Цоцоркова и комедията " Как се научих да хвърча " на сръбския режисьор Радивое Андрич пък бяха част от програмата в Радомир.
" Как се научих да хвърча " Реклама
През август се означи осмото издание в Кюстендил, както и седмо посещение в Челопеч (с стратегия от напълно нови български заглавия - " Чалга " на Мариан Вълев, " Игра на доверие " на Мартин Макариев и на Валери Йорданов) и трето в Пирдоп.

С включването на анимационни филми към събитията към този момент се причисляват и напълно дребни фенове с родителите си. Като цяло Дамянова вижда, че младото потомство се възползва изцяло от опцията да види нещо друго и настоящо: " Очевидно този тип прекарване - да излезеш с другари навън и да гледаш кино на огромен екран, е привлекателна опция на всичките други безчет благоприятни условия за запълване на свободното време. "
" СФФ на път " в Трън
В средата на септември се организира първото издание в Трън. " Да представяш филми в по-малки обитаеми места, в които липсват киносалони или в програмата на съществуващите кина преобладават най-продаваемите блокбастърни заглавия, постоянно е била предизвикателна задача ", споделя Дамянова. " СФФ на път " се провежда благодарение на веригата киносалони Europa Cinemas и Национален фонд " Култура ", в съгласуваност и партньорство с общините в съответните градове. Достигането до оптимално необятен кръг от хора и комуникирането на събитията е измежду нормалните компликации, само че самото осъществяване на събитията е добре оттренирано. " Техниката и фестивалният екип, филмите и гостите, които ги показват - всички са в подготвеност да потеглят на път директно след края на " София филм фест " в столицата през март. "

С по-големи обитаеми места като Бургас, Пловдив и Варна районните издания на фестивала включват над 20 града из страната. След летните прожекции към София програмата му се насочва към Ловеч (до 19 октомври) и към Русе (10 - 12 ноември).
Реклама
Всички вести към идните събития, свързани със " София филм фест " - на.
Кадър от кино лентата " Шекспир като улично куче " Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Светослав Тодоров
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР