За Киев очакваме да тръгнем в сряда. Ще ходим до

...
За Киев очакваме да тръгнем в сряда. Ще ходим до
Коментари Харесай

Кирил Петков:Като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция

За Киев чакаме да тръгнем в сряда. Ще вървим до Полша и оттова не бих споделил тъкмо маршрута, само че има специфична подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата. Това сподели министър-председателят Кирил Петков в Царево, където нощес посрещна Възкресение Христово.

Той изясни, че задачата на пътуването е снабдяване на каските и бронежилетките, само че и проявление на взаимност с Украйна. „ Малка или огромна - това е помощ. Второ, обединението би трябвало дружно да покаже поддръжка за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите водачи отидоха там, тъй като едно е да се приказва по „ Facebook ", а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското държавно управление, че сме с тях. Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса по какъв начин е допустимо нашият транспортен съд от Черноморск да се върне назад ", сподели още Петков.

Не на последно място задачата е да се излезе с едно общо решение на обединението. „ Да чуем какви са техните действителни потребности. Всеки приказва военна или невоенна помощ. Но хората там имат действителни потребности, време е да влезем в детайла от какво имат потребност и какво България може да даде ", съобщи Кирил Петков.

„ Аз персонално бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, само че като министър председател моята първа задача е да създадем тази коалиция да излезе с една обща позиция ", сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР