За какво привличане на чуждестранни инвеститори говорят постоянно премиерът и

...
За какво привличане на чуждестранни инвеститори говорят постоянно премиерът и
Коментари Харесай

Димитър Данчев: За какви чужди инвеститори говорят управляващите, като не осигуряват нормални условия да функционира една индустриална зона?

За какво привличане на задгранични вложители приказват непрекъснато министър председателят и министърът на стопанската система, откакто не могат да обезпечат естествени условия да действа една индустриална зона? Този въпрос зададе националният представител от групата на “БСП за България” Димитър Данчев, който дружно с Иван Ченчев, също депутат от Българска социалистическа партия, поддържа митинга на жители от “Толева махала” и Божурище през днешния ден. Хората се бяха събрали на кръстовището на Международен път Е-80 при магазин “Метро-2” с искане неотложно да бъде построено продължението на бул. “Царица Йоанна” от ж.к. “Люлин” до Индустриална зона “Божурище”.

„ Протестът на жителите е изцяло обективен “, разяснява Димитър Данчев. „ В момента входът за най-голямата индустриална зона в София минава през “Толева махала” и “Божурище”. Това провокира голям безпорядък, защото десетки камиони минават дневно, даже в събота и неделя. Хората упорстват най-малко през почивните дни да бъде неразрешено прекосяването, до момента в който бъде позволен казусът с пътя. Гражданите имат заричане от министъра на стопанската система, който е принципал на Национална компания “Индустриални зони”, да бъде построен нов път сред бул. “Царица Йоанна” и зоната в Божурище. Но все пак, нещата не се получават. Затова хората стачкуват “.

Димитър Данчев изясни, че този проблем не е от скоро и националният представител от Българска социалистическа партия Румен Гечев към този момент е задавал формален въпрос на министъра на стопанската система по него. “С сътрудника Иван Ченчев, с който бяхме на митинга през днешния ден, ще подготвим ново запитване до министъра, с цел да научим какво става с обещаното от Национална компания “Индустриални зони” финансиране от 14 милиона лв. за създаване на пътя и по кое време най-сетне ще стартира работа по него, с цел да се разтовари трафикът през “Толева махала” и “Божурище”, съобщи той.

Народният представител от Българска социалистическа партия изясни, че напълно скоро казусът ще стане още по-тежък, защото ще проработи най-големият логистичен център в Европа на известна задгранична компания. “Тогава неналичието на довеждаща и извеждаща инфраструктура в региона ще провокира голям протест и от страна на вложителите, и от тази на жителите, предизвести Димитър Данчев. „ Премиерът и министърът на стопанската система под път и над път приказват за привличане на нови задгранични вложители посредством развиването на индустриалните зони в България, а в това време не могат да обезпечат естествени условия за действието им. Така основават проблеми и на бизнеса, и на жителите и нещата няма по какъв начин да проработят “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР